Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Δράμα: Έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του ορειβάτη

Ta Nea 

Τυχόν μοιραία λάθη που μπορεί να οδήγησαν στην πτώση του 61χρονου Χρήστου Σταυριανίδη στη χαράδρα στο όρος Φρακτό στη Δράμα αναζητούν οι Αρχές που εξετάζουν την υπόθεση.

Όπως σημειώνουν, πιθανόν κάποιο λάθος των δύο ανθρώπων που είχαν ανέβει για πεζοπορία στο βουνό να έκανε την αρκούδα να νιώσει απειλή και για το λόγο αυτό να τους επιτέθηκε.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε και ο διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», Σπύρος Ψαρούδας, που σημείωσε ότι το σπρέι πιπεριού δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εξ επαφής με το ζώο.

«Είναι ένα ειδικό σπρέι που χρησιμοποιείται ειδικά για αρκούδες και χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ και τον Καναδά» τόνισε ο κ. Ψαρούδας, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δημιουργεί έναν εικονικό φραγμό σε απόσταση 7-8 μέτρων, που είναι αδιαπέραστο από την αρκούδα».

Ωστόσο, ο διευθυντής της «Καλλιστώ» υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται χρήση αυτού του σπρέι, όταν το άγριο ζώο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. «Αν ψεκάσεις το ζώο στα μάτια, τυφλώνεται, πανικοβάλλεται και δεν ξέρεις ποια θα είναι η αντίδρασή του» συμπλήρωσε.

Ο άτυχος 61χρονος είχε ανέβει αρκετές φορές στο Φρακτό.

Το απόγευμα της Τετάρτης η κηδεία του

Η κηδεία του 61χρονου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας. Νωρίτερα, θα έχει γίνει η εξέταση της σορού του από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Μάλιστα, από τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής αναμένεται να δοθούν και οι απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου άνδρα, αλλά και το χρονικό σημείο του θανάτου του.

Αν δηλαδή πέθανε αμέσως μετά την πτώση του στη χαράδρα ή αν ήταν ζωντανός και πέθανε μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον ανασύρουν οι διασώστες.

Ζητά χρόνο ο φίλος του που ήταν μαζί

Με τη φράση «αδερφέ καλό παράδεισο» ξεκινά το μήνυμά του στα social media ο Δημήτρης Κιορόγλου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν στο βουνό μαζί με τον αδικοχαμένο Χρήστο Σταυριανίδη.

«Θα παρακαλούσα άπαντες να σεβαστούν το πένθος τις οικογένειας και τη μνήμη του Χρήστου να σταματήσουν τις θεωρίες, χάθηκε ένας γιος ένας αδερφός ένας πατέρας ένας καθηγητής φυσικής αγωγής ένας φίλος ένας άνθρωπος που σεβόταν όλα όσα τον περιέβαλαν» σημειώνει και προσθέτει ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να αντιληφθεί τι έχει συμβεί.

«Προσωπικά είμαι ακόμη σε σοκ και θέλω τον χρόνο μου για να συνέλθω και να δώσω απαντήσεις σε αυτούς τους ειδήμονες και μη. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παλικάρια που προσέγγισαν το σημείο τις πτώσεις, μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή,αυτούς που περίμεναν στην αρχή της διαδρομής αυτούς που ηγούνταν την όλη οργάνωση, ένιωσα την δοτικότητα από όλους προς τον άγνωστο συνάνθρωπο μέσα από την καρδιά τους. Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε, σας ευχαριστώ».

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus