Türkiye'den tüm dünyaya 'Madleen' çağrısı
Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmak için yola çıkan ve 12 insan hakları savunucusu aktivistin bulunduğu Madleen gemisine, İsrail ordusu müdahale etti. Korsan saldırı sonrası gemiye el konulurken 12 aktivist de İsrail tarafından kaçırıldı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya platformu X'ten tepki çeken müdahaleye ilişkin paylaşımda bulundu.
Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek için yola çıkan, içinde sadece sivillerin bulunduğu #Madleen gemisine İsrail askeri güçlerinin uluslararası sularda düzenlediği terörist operasyon yalnızca bir insani yardım misyonuna değil, insanlık onuruna yöneltilmiş alçak bir saldırıdır.
Filistin halkına karşı uygulanan sistematik cezalandırma, soykırım ve kuşatma politikası, hukuki ve insani hiçbir meşruiyet taşımamaktadır. İnsani yardımların engellenmesi uluslararası hukuka göre açık bir suçtur.
Bugün karşı karşıya olduğumuz bu tablo, küresel düzenin adalet terazisinin kırıldığını, güçlünün zayıfı ezdiğini bir kez daha göstermektedir.
Uluslararası toplumu, bu açık hukuksuzluk karşısında sesini yükseltmeye, insani değerleri savunmaya ve Madleen'in yanında olmaya davet ediyoruz.
Bir kez daha ilan ediyoruz ki Gazze’nin, Madleen'in, adaletin, barışın ve insan onurunun tarafındayız.
İsrail’den Madleen Gemisi’ne tehdit
İşgalci İsrail: Madleen gemisindeki aktivistler ülkelerine gönderilecek
BM'den korsanlığa tepki: Madleen gemisini alıkoyan İsrail'e karşı açık çağrı