Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών και οι εισπράξεις το πρώτο τρίμηνο του 2025

Ta Nea 

Ακόμη καλύτερη είναι η εικόνα του ελληνικού τουρισμού φέτος σε σύγκριση με το ρεκόρ του 2024. Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 5,4% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 4,4%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Παράλληλα, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 5,4% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 5,1% κατά τον Μάρτιο του 2025 σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Οι τουριστικές εισπράξεις έφτασαν το 1,072 δισ. ευρώ κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο (από 1,027 δις. ευρώ πέρυσι).

Τα στοιχεία

Ειδικότερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών συρρικνώθηκε, λόγω του περιορισμού του πλεονάσματος σε όλα τα επιμέρους ισοζύγια και κυρίως στα ισοζύγια μεταφορών και λοιπών υπηρεσιών. Σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2024, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 5,4% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 4,4%.

Το ισοζύγιο πρωτογενών εισοδημάτων κατέγραψε πλεόνασμα, έναντι ελλείμματος το α΄ τρίμηνο του 2024, λόγω της ανόδου των καθαρών εισπράξεων από λοιπά πρωτογενή εισοδήματα και της μείωσης των καθαρών πληρωμών για τόκους, μερίσματα και κέρδη. Το πλεόνασμα του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων περιορίστηκε το α΄ τρίμηνο του 2025 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2024, λόγω της αύξησης των καθαρών πληρωμών στον τομέα της γενικής κυβέρνησης και της μείωσης των καθαρών εισπράξεων στους λοιπούς, εκτός της γενικής κυβέρνησης, τομείς της οικονομίας.

Η εικόνα του Μαρτίου

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών ελαττώθηκε, λόγω της μείωσης του πλεονάσματος του ισοζυγίου μεταφορών αλλά και του ταξιδιωτικού ισοζυγίου, ενώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου λοιπών υπηρεσιών κατέγραψε άνοδο. Σε σχέση με το Μάρτιο του 2024, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 5,4% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 5,1%.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου πρωτογενών εισοδημάτων συρρικνώθηκε κατά το ήμισυ περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, αντανακλώντας πρωτίστως την αύξηση των καθαρών εισπράξεων από λοιπά πρωτογενή εισοδήματα και δευτερευόντως τη μείωση των καθαρών πληρωμών για τόκους, μερίσματα και κέρδη. Το έλλειμμα του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων κατέγραψε άνοδο το Μάρτιο του 2025, ως αποτέλεσμα της αύξησης των καθαρών πληρωμών στους λοιπούς, εκτός της γενικής κυβέρνησης, τομείς της οικονομίας.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus