معاون علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه گفت: در حال حاضر نیاز کشور و همچنین نیاز بازار کار در بسیاری از رشته/گرایشها اشباع شده و ارائه خدمات آموزشی رایگان در آنها توجیه اقتصادی ندارد. در مقابل برخی رشتههایی هستند که مورد نیاز کشور بوده، اما تقاضا برای ورود به آنها محدود است.
«محسن نجفیخواه» معاون علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره اصلاح نظام مالی آموزش عالی که وزیر علوم به تازگی اعلام کرده، در دست اقدام است؟ گفت: بر اساس مفاد ماده ۹۶ قانون برنامه هفتم پیشرفت، مقرر شده است وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان اقدامات قانونی لازم را برای اصلاح نظام تأمین مالی هزینههای تحصیلات عالی بر اساس پایش (کنترل) کیفی و کمّی خدمات آموزشی، با رعایت اصل سیام قانون اساسی به عمل آورند.
به گفته وی شاخصههای مهمی که این اصلاح باید در راستای آنها انجام شود؛ شامل ۱. اهداف آمایش آموزش عالی ۲. تنظیم ارتباط تحصیل و اشتغال ۳. ارتقای پاسخگویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهش و فناوری به نیازهای بازار کار و تقاضای اجتماعی ۴. افزایش جذابیت تحصیل در رشتههای دارای اولویت کشور ۵. حذف رشتههای غیر ضرور است.