حقوقدان و پژوهشگر حقوق بین الملل کودکان گفت: مناطق فقیرنشین، خانوادهها برای تأمین معیشت خود به کمک اقتصادی کودکان وابسته هستند.
«محمد مهدی سید ناصری» حقوقدان، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق بین الملل کودکان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره عوامل ترک تحصیل کودکان اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۱ نرخ ترک تحصیل دانشآموزان در تمام مقاطع تحصیلی افزایش یافته است. در این سال تحصیلی نرخ ترک تحصیل دانش آموزان در مقطع ابتدایی با افزایش ۰.۲۵ واحد درصدی به ۱.۲ درصد رسیده است. ترک تحصیل در مقطع ابتدایی موجب افزایش بیسوادی در آینده ایران میشود و بسیار نگرانکننده است. افزایش میزان ترکتحصیل با افزایش نرخ فقر و تورم و مشکلات اقتصادی در سالهای گذشته رابطه تنگاتنگی دارد.
وی در ادامه گفت: ترک تحصیل کودکان در ایران یک مسأله پیچیده و چندبُعدی است که هم از منظر حقوقی و هم از نظر اجتماعی و اقتصادی نیازمند توجه جدی است. بهویژه در سالهای اخیر، با افزایش بحرانهای اقتصادی پدیده ترک تحصیل کودکان در ایران روند رو به رشدی را تجربه کرده است. سوال بسیار مهم این است که تعهدات دولت در قبال حق آموزش برابر کودکان چیست؟