Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Ζελένσκι: Είχαμε πολλές συναντήσεις με τον διευθυντή της CIA και είμαι ευγνώμων για τη βοήθειά του

Ta Nea 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το Σάββατο (21/12) ότι έχει συναντηθεί με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στην Ουκρανία, αν και αυτού του είδους οι συναντήσεις σπάνια έχουν δημοσιοποιηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας.

«Ο Μπιλ Μπερνς έκανε την τελευταία του επίσκεψη στην Ουκρανία ως διευθυντής της CIA», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, προσθέτοντας ότι οι δύο άνδρες είχαν «πολλές συναντήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου», οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν αποκαλυφθεί.

«Είχαμε πολλές συναντήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου και είμαι ευγνώμων για τη βοήθειά του», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «συνήθως τέτοιες συναντήσεις δεν δημοσιοποιούνται και όλες οι συναντήσεις μας – στην Ουκρανία, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Αμερική και σε άλλα μέρη του κόσμου – έγιναν χωρίς επίσημη ενημέρωση».

Τον Ιούλιο του 2023 η τελευταία μυστική συνάντηση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο μεγαλύτερος οικονομικός και στρατιωτικός υποστηρικτής της Ουκρανίας τα σχεδόν τρία χρόνια από την ρωσική εισβολή και η Ουάσινγκτον φέρεται επίσης να μοιράζεται τακτικά στρατιωτικές πληροφορίες με την Ουκρανία για να υποστηρίξει την άμυνά της.

Ο Μπιλ Μπερνς αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της CIA μετά την παράδοση του Λευκού Οίκου στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η τελευταία επιβεβαιωμένη συνάντηση μεταξύ των Ζελένσκι και Μπερνς έλαβε χώρα στα μέσα του 2023, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που ανακοίνωσαν τον Ιούλιο του 2023 ότι ο Μπερνς επισκέφθηκε μυστικά την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι δημοσίευσε το Σάββατο μια φωτογραφία του, στην οποία φαίνεται να ανταλλάσσει χειραψία με τον Μπερνς κάπου όπου διακρίνεται το εθνόσημο της Ουκρανίας. Δεν είπε πότε έγινε η συνάντηση, αλλά σημείωσε ότι ήταν η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών πριν ο Μπιλ Μπερνς αποχωρήσει από την ηγεσία της CIA.

Η συνάντηση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή του πολέμου, ένα μήνα πριν αναλάβει την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός εκλεγμένος πρόεδρος δεσμεύτηκε να τερματίσει τον πόλεμο «σε 24 ώρες», ενισχύοντας τους φόβους ότι το Κίεβο θα αναγκαστεί να αποδεχτεί ειρηνευτική συμφωνία με όρους ευνοϊκούς για τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus