Добавить новость

Кабмин ФРГ хочет подать в суд на депутата, заявившего о встрече Шольца с Путиным

Хирург Решетняк рассказала россиянам о пользе ретинола для кожи

В Подмосковье лев Зевс использовал новогоднюю ель как расческу

Городской транспорт в Рождественскую ночь будет работать дольше



World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

«Με την “Μποέμ” συχνά κλαίω επί σκηνής»

Ta Nea 

Με τη φωνή του να αιχμαλωτίζει την ψυχή και την ερμηνεία του να αναδεικνύει την αβρότητα της ανθρώπινης ευαισθησίας, ο Ιβάν Μαγκρί αποτελεί έναν από τους καταξιωμένους τενόρους της σύγχρονης οπερατικής σκηνής. Γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη συμμετοχή του στον «Φάουστ» το 2022, ο Ιταλός επιστρέφει στην Αθήνα για λογαριασμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πρωταγωνιστώντας στη νέα της παραγωγή «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι που κάνει πρεμιέρα αύριο. Η συγκεκριμένη δουλειά αποτελεί αναβίωση της παράστασης που είχε σκηνοθετήσει το 2007 ο Γκρέιαμ Βικ κι αποτέλεσε ορόσημο για το λυρικό θέατρο της χώρας μας. Τη νέα της εκδοχή υπογράφει η Κατερίνα Πετσατώδη, ζωντανεύοντας έναν κόσμο γεμάτο φως και σκιές, νιότη, έρωτα αλλά και θάνατο.

«Η “Μποέμ” είναι μια υπέροχη όπερα γιατί και μόνο που την ακούς, ανατριχιάζεις επειδή ολοκληρώνει τα πάντα. Eίναι η τέλεια όπερα», αναφέρει ο Ιβάν Μαγκρί μιλώντας στο «Νσυν». Ο ίδιος υποδύεται τον Ροντόλφο, έναν ονειροπόλο ποιητή που ερωτεύεται τη ράφτρα Μιμή και ζει για εκείνη από τη στιγμή που πρωτοσυναντιούνται έως τον θάνατό της από φυματίωση. «Ο Ροντόλφο είναι ένας άφραγκος ποιητής που προσπαθεί να κάνει από κάθε συναίσθημα ένα ποίημα και έτσι όταν συναντάει τη Μιμή, μια ματιά είναι αρκετή για να βγει από μέσα του η ποίηση. Είναι επίσης ένα αγόρι γεμάτο φόβους, ανασφάλειες. Οταν ανακαλύπτει την ασθένεια της Μιμής, συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος και η ποιητική ρομαντική πλευρά του τον οδηγεί στο να το σκάσει γιατί νομίζει ότι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει», δηλώνει ο τενόρος, ο οποίος παραδέχεται ότι γοητεύεται από τον συγκεκριμένο ρόλο.

Η εγγύτητα

«Από μικρός, επειδή ο παππούς μου ήταν σικελός ποιητής, μου αρέσει να γράφω. Οπότε με γοητεύει αυτή η εγγύτητα που έχω μαζί του. Ακόμα κι όταν ήμουν μικρός, μερικές φορές συναντούσα το βλέμμα ενός κοριτσιού που με κοίταζε και στη συνέχεια, χωρίς να το γνωρίζω, θα έγραφα γι’ αυτό το βλέμμα. Επειδή τυχαίνει να κάνω χαρακτήρες που είναι εντελώς αντίθετοι από τον δικό μου, με γοητεύει στον Ροντόλφο αυτή η εγγύτητα μ’ εμένα, με την παιδική μου ηλικία, με τον τρόπο που προσεγγίζω ορισμένες καταστάσεις και βέβαια η ποίησή του», τονίζει ο πρωταγωνιστής.

Ο Πουτσίνι με τη μουσική του στην «Μποέμ», μεταφέρει με τρόπο συγκλονιστικό στον θεατή όλη την παλέτα των συναισθημάτων. Αυτή η ένταση λοιπόν της ανεμελιάς, της χαράς, του μεγάλου έρωτα και της απόγνωσης, περνάει και στους τραγουδιστές της παράστασης. «Ακόμα και έπειτα από τόσες παραγωγές που έχω κάνει, στην “Μποέμ” συχνά κλαίω επί σκηνής. Εχω ρίγη στο σώμα μου. Ο Πουτσίνι μού ξυπνάει τα συναισθήματα, τις συγκινήσεις, ακόμα και τη θλίψη και τη χαρά που έχω βιώσει. Οπότε συναισθηματικά έχει πάντα μια πολύ ισχυρή επίδραση πάνω μου. Φωνητικά, είναι μια υπέροχη πρόκληση όπου βρίσκω πάντα διαφορετικά χρώματα που με συναρπάζουν και με διεγείρουν πολύ», λέει με νόημα ο Ιβάν Μαγκρί, ο οποίος παίζει δίπλα στη Νοτιοκορεάτισσα υψίφωνο Αννα Σον.

Οικουμενικά στοιχεία

Σύμφωνα με την ανάγνωση του Βικ στην «Μποέμ», η δράση της παράστασης μεταφέρει από το παγωμένο χριστουγεννιάτικο Παρίσι του 19ου αιώνα στην Αθήνα του 21ου, αναδεικνύοντας έτσι τα οικουμενικά στοιχεία του έργου. «Η προσέγγιση αυτή είναι τέλεια γιατί σε κάνει να βλέπεις την όπερα, αυτή τη μουσική ως επίκαιρη. Αυτή η ιστορία αγγίζει το κοινό, ακόμα και τους νεότερους γιατί βλέπουν τον εαυτό τους ακόμα περισσότερο μέσα σε αυτή», λέει ο τενόρος και συνεχίζει. «Ολοι μας, ελπίζω, έχουμε συναντήσει την αγάπη. Οχι απαραίτητα την αγάπη ενός κοριτσιού ή αγοριού αλλά εκείνη ενός γονέα, παιδιού, ξαδέρφου, συγγενούς, αδελφού. Πολλοί είχαν επίσης την απώλεια αυτής, από το κοινό, εμάς τους ίδιους που τραγουδάμε και τους μουσικούς που παίζουν. Ολοι λένε ότι είναι σαν μια χορδή που δονείται πάντα στο σώμα μας, στο μυαλό μας. Κι αυτή η χορδή πάντα αγγίζεται, πάντα παίζεται. Είναι ζωντανή μέσα μας, ακόμα και όταν φαίνεται να έχει αποκοιμηθεί λίγο, να έχει πνιγεί. Μια τέτοια μουσική και ένα τέτοιο έργο καταφέρνει πάντα να ακουστεί εκείνη η νότα που μας κάνει να δονηθούμε και μας συγκινεί πραγματικά», σημειώνει ο λυρικός τραγουδιστής, προχωρώντας σε μια προσωπική αποκάλυψη που τον δένει με την «Μποέμ».

Μου θυμίζει τη μητέρα μου

«Ημουν πολύ μικρός, όταν έχασα τη μητέρα μου, ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για μένα. Από τότε που το τραγούδησα για πρώτη φορά αυτό το έργο με συγκινεί, γιατί στο τέλος είναι σαν να θυμάμαι την αδυναμία μου να βλέπω την αρρώστια της. Η μητέρα μου ήταν ηθοποιός, κόρη καλλιτεχνών. Είχε την τέχνη στο αίμα της. Ετσι, υποβάθμιζε το πρόβλημά της και μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να χαμογελάσει και να κάνει τους άλλους να χαμογελάσουν. Οπότε η Μιμή μού δίνει λίγο αυτή την αίσθηση. Η “Μποέμ” με κάνει να ζω πολύ τη συνθήκη του χαμού της. Φαντάζομαι τον πατέρα μου, το ότι ήμασταν πέντε παιδιά κι εκείνη πολύ νέα, μόλις 43 χρόνων. Πάντα φαντάζομαι το χαμόγελό της και μπορώ να το νιώσω στην όπερα, αντηχεί μέσα μου, ακόμα και έπειτα από τόσα χρόνια, μαζί με τη δύναμη, την ομορφιά, την ενέργεια και την αδυναμία της. Θυμάμαι όμως και τον πατέρα μου, αυτόν που έκανε ό,τι μπορούσε για να βρει θεραπεία. Ο φόβος, η ανημποριά του μπροστά στην αρρώστια πραγματικά αναδύεται στην επιφάνεια μέσα μου στις τελευταίες πράξεις του έργου. Νιώθω πολύ σαν τον Ροντόλφο που γράφει ποίηση γι’ αυτή την αγάπη γιατί δεν ξέρει πώς να τη νικήσει ενώ θα ήθελε να κάνει κάτι. Για μένα αυτό το έργο είναι πολύ αγαπητό γιατί καταφέρνει να φέρει πίσω ορισμένα συναισθήματα, συγκινήσεις. Αλλά και χάρη στο χαμόγελο της μητέρας μου, μπορώ να χαμογελάσω γι’ αυτό, γιατί είναι πάντα στην πρώτη σειρά, παρόλο που δεν είναι πια εκεί».

Читайте на 123ru.net


Новости 24/7 DirectAdvert - доход для вашего сайта



Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России



Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city

Как будет работать метро и транспорт в Рождественскую ночь 2025 в Петербурге?

Бизнесмен из Тулы пропал без вести после нападения в Грузии

Губерниев — об избиении Ляпунова: хотелось бы, чтобы Кирилл вёл себя аккуратнее и завязывал со спиртным

Собянин: в 2024 году в Москве построили 81 объект социальной инфраструктуры

Музыкальные новости

Радио Менеджер. Ротация песен на Радио.

В Иркутске сотрудники ОМОН «Удар» почтили память сослуживца, погибшего при исполнении служебного долга в Чеченской Республике

В Подмосковье прошел первый в новом году День донора

Кабинет Артиста в Яндекс. Кабинет Артиста в Яндекс Музыке.

Новости России

Knewstar расширяет модельный ряд в России: будет гибридный кроссовер и роскошный седан

"Полицейские где же вы?": Уроженец Грузии, но этнический азербайджанец получил паспорт РФ и по кайфу проводит Новый Год

Депутат Никитин: вернуть пенсионный возраст в РФ до прежних 55 и 60 лет

Губерниев — об избиении Ляпунова: хотелось бы, чтобы Кирилл вёл себя аккуратнее и завязывал со спиртным

Экология в России и мире

Интересные факты о кактусах

Зачем правами человека наделяют природные объекты

Что такое чак-чак и как приготовить его в домашних условиях

Создание Модели голоса. Создание Модели своего голоса. Создание AI модели голоса.

Спорт в России и мире

«Даже не цирк, а позор». Лучший теннисист Казахстана раскритиковал Рафаэля Надаля

Павлюченкова проиграла Вондроушовой на старте турнира в Аделаиде

Казахстанский теннисист получил хорошую новость от ATP после громкой сенсации

Рублёв выпадет из топ-8 после поражения на турнире ATP в Гонконге

Moscow.media

Найдена старейшая эволюционную гонка вооружений возрастом 517 миллионов лет

Обращение лидера Всеармянского движения Аршака Карапетяна от 04 января 2025 года. ВИДЕО

Россия будущего: к 2030 году РЖД запустят беспилотный поезд дальнего следования

Кировск. Мурманская область. Кольский полуостров











Топ новостей на этот час

Rss.plus






Вильфанд рассказал о погоде в Москве на Рождество

Россияне массово жалуются на сбой в работе операторов связи и интернет-сервисов

Опубликован рейтинг самых дорогих городов мира: на каком месте Минск

О чудном сне Татьяны и «счастии» Натальи Гончаровой: интернет-пользователям доступна новая «Михайловская пушкиниана»