سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: توجه کنید کشوری که در صنعت نانو، هستهای و سلولهای بنیادین حرف اول را میزند در خودرو به خاطر این که رقابت را از بین بردیم وضعیتاش این است که امروز مشاهده میکنیم. البته در این مورد هم حرفهای مختلفی وجود دارد. میگویند میخواهیم رانت برای گروه خاصی ایجاد نشود، حال اگر ما به هر ایرانی روی کد ملیاش ظرفیت استفاده از یک خودرو بدهیم وارداتی یا داخلی فرقی ندارد این اقدام میتواند به تنظیم بهتر بازار کمک کند.
زهرا سعیدی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص واردات خودروی دست دوم در سال ۱۴۰۴ و اینکه گفته میشود بعدا واردکنندگان با چالش روبهرو میشوند، گفت: قطعا باید آییننامه این قضیه نوشته شود و نیاز به تدوین آییننامهای برای تنظیم بازار خودرو احساس میشود. این آییننامه باید مشخص کند که چه نوع خودروهایی با چه میزان کارکرد و خدمات پس از فروش، با چه تکنولوژی و ظرفیتی به بازار عرضه شوند. هدف اصلی این است که بازار بین عرضه و تقاضا به درستی تنظیم شود و مردم حق انتخاب داشته باشند. ما وظیفه تصمیمگیری درست را داریم اما نهایتاً اگر خودروی کارکرده هم آمد مردم هستند که باید انتخاب کنند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر، قیمتگذاری خودرو به صورت دستوری انجام میشود و لازم است که بر اساس نظامِ تعرفهای تنظیم شود، بیان کرد: خودروساز بگوید استانداردها و ایمنی را تقویت میکنم میخواهم گرانتر عرضه کنم، کسی هم که ایمنی بیشتر میخواهد پولش را بدهد اما در حال حاضر خودروساز چه این موارد را رعایت کند و چه نکند قیمت خودرو همین است که مشاهده میکنیم.