یک استاد اقتصاد گفت: در این شرایطِ تحریمی، روزنهای برای بهبود وضعیت اقشار آسیبپذیر نمیبینم. حتی اگر دستمزد کارگران را افزایش بدهیم، باز هم تورم، وضعیت آنها را بد میکند. در این شرایط کارگر باید دائم کار کند و این کار شدید، شرایط جسمی آنها را ضیعفتر میکند. کارگری که از نظر جسمی و تغذیهای و بهداشتی ناتوانتر میشود، مریضیهایش نیز بیشتر و فرسودهتر میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیا بدونِ حذف تحریمها میتوان وضعیت بد اقتصادی ایران را تغییر داد؟ چگونه میتوان در این شرایط به تولیدکنندگان کمک کرد و چگونه در این شرایط میتوان فشار سنگین اقتصادی را از روی دوش اقشار ضعیف جامعه برداشت؟ آلبرت بغزیان، استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی، معتقد است رفع تحریمها مهمترین راه برای تغییر وضعیت اقتصادی ایران است و بدونِ این اقدام، اقتصاد ایران تغییری اساسی نخواهد کرد. او معتقد است، کارگران و اقشار ضعیفجامعه بیشترین آسیب را در این شرایط میبینند و بدون حل مسئلهی تحریمها، هیچ روزنهی امیدی برای بهبودِ وضعیتِ آنها وجود ندارد.
بغزیان در رابطه با لزوم برداشته شدن تحریمها به «ایلنا» گفت: تحریمها بهطور واضح محدودیتهایی را بر اقتصاد تحمیل میکنند و این محدودیتها میتوانند قدرت مانور دولت و امکان سیاستگذاری درست را به شدت کاهش دهند. اینکه راههایی برای دور زدنِ تحریمها پیدا کنیم هم چندان کارساز نیست و در این چند سال بابتِ سیاست دورزدنِ تحریم هزینههای بسیاری پرداخت کردیم. نفت زیادی دادیم و پول کمتری دریافت کردیم و به طور کلی هزینهی مبادله و از آن طرفِ ریسک معامله بالا رفته است. ضمن اینکه اجبار به تهاتر با کالاهایی که چندان مورد نیازمان نیست از دیگر آثار دور زدنِ تحریمها است.