Τα τελευταία χρόνια στη Γλυφάδα έχουν γίνει περισσότερες δολοφονίες απ’ ό,τι, για παράδειγμα, στον Ασπρόπυργο ή στη Φυλή. Και σχεδόν σε όλες τα θύματα είναι αλλοδαποί. Δεν είναι παράλογο. Διότι η Γλυφάδα είναι το σημείο που προσελκύει τους περισσότερους ξένους με λεφτά οι οποίοι θέλουν να μείνουν στην αθηναϊκή Ριβιέρα. Για αυτό και οι τιμές των ακινήτων έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Ακούς για διαμερίσματα που διατίθενται προς δέκα χιλιάρικα το μέτρο και φεύγουν σαν ζεστό ψωμί σε Αραβες και Κινέζους. Επίσης παραδοσιακά στη Γλυφάδα ζουν άνθρωποι της νύχτας. Καλλιτέχνες και επιχειρηματίες. Λογικό και αυτό. Οι μεγάλες πίστες της Αθήνας είναι πιο εύκολα προσβάσιμες από τη Γλυφάδα. Στη Γλυφάδα ζουν και αρκετές κοπελιές που εργάζονται ως μοντέλα ή, τέλος πάντων, κινούνται στις παρυφές αυτού του χώρου. Στους δρόμους της θα συναντήσεις κάτι κινούμενες κοντοκουρεμένες ντουλάπες που μιλάνε σλάβικες γλώσσες. Περίεργους τύπους, συνοδευόμενους από εντυπωσιακές κυρίες, με εμφάνιση επιμελημένη από πλαστικό χειρουργό, που κάνουν μεγάλους τζίρους στα μαγαζιά πληρώνοντας με μετρητά. Θηριώδη SUV με φιμέ τζάμια και πινακίδες βαλκανικών χωρών. Συναντάς ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές ή καλαθοσφαιριστές.
Δεν ήταν πάντα έτσι. Η Γλυφάδα φέρει ακόμα την επιρροή από τον μεγάλο αριθμό Αμερικανών που ζούσαν εκεί λόγω των βάσεων. Αυτοί έδωσαν στην περιοχή μία αίσθηση που, με λίγη φαντασία, μπορεί να σου θυμίσει κάτι από Λος Αντζελες στο Μπέβερλι Χιλς ή στο Rodeo Drive. Ομως τώρα η Γλυφάδα μεταμορφώνεται σε προορισμό κάθε ανατολικοευρωπαίου μαφιόζου που ψάχνει ένα σπίτι κάτω από τον ήλιο. Και εξελίσσεται σε μία μεγάλη δεξαμενή όπου κολυμπούν νεόπλουτοι, αστέρια της νύχτας, κορίτσια της δουλειάς, μαφιόζοι, Κινέζοι και Αραβες. Αν η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να είναι συνεπής, οφείλει να ανοίξει παράρτημα της Interpol στο Α.Τ. Γλυφάδας. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι διεθνείς εγκληματίες, που συλλαμβάνονται στην Ελλάδα, διατηρούν πολυτελή κατοικία στην περιοχή. Μπορεί να γίνει κάτι για αυτό; Δύσκολο. Η Γλυφάδα δεν είναι καταυλισμός Ρομά για να κάνουν επιχείρηση τα ΕΚΑΜ. Στη Γλυφάδα έχει έρθει η ανάπτυξη πριν πάει στην υπόλοιπη χώρα.
Ενα βασανιστικό δίλημμα, με τη μορφή χριστουγεννιάτικου ξωτικού, έχει εισχωρήσει στα σπίτια των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και τους βασανίζει προκειμένου να πάρουν μία απόφαση. Με ποιον θα κάνουν πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν; Με τον Δούκα ή τον Χαρδαλιά; Ο Δήμος Αθηναίων θα υποδεχθεί τον νέο χρόνο στο Σύνταγμα με τον Φοίβο Δεληβοριά. Και η Περιφέρεια στο Πεδίο του Αρεως με τον Χρήστο Μάστορα. Μα, δεν θα μπορούσαν να οργανώσουν κοινή γιορτή; Οχι βέβαια! Διότι αυτές είναι γιορτές που δεν γίνονται για τον κόσμο, αλλά για τους διοργανωτές. Αλλά ευτυχώς, οι δύο άνδρες δεν επέτρεψαν στον ανταγωνισμό να μπει ανάμεσά τους. Κάθε άλλο. Ο Χάρης Δούκας θα επισκεφθεί τη χριστουγεννιάτικη εγκατάσταση της Περιφέρειας, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού αλλάξει ο χρόνος, θα περάσει και από τη γιορτή του Συντάγματος. Εντάξει, μπορεί να το κάνει και νωρίτερα. Στο Σύνταγμα το 2025 θα έρθει νωρίτερα, θα το φέρει ο δήμαρχος από το μέλλον.
Ο Ασαντ είχε, όπως αποκαλύπτεται, ανθρώπινη πρέσα και άλλα, πέρα από κάθε φαντασία, αξεσουάρ βασανιστηρίων. Εχει χρησιμοποιήσει χημικά, οι δυνάμεις του έκαναν εν ψυχρώ εκτελέσεις και πάει λέγοντας. Ας θυμηθούμε όμως και τι έχουν κάνει οι τζιχαντιστές στη Συρία. Ετοιμοι; Εκτελέσεις αμάχων σε πλατείες, με λιθοβολισμό, απαγχονισμό, αποκεφαλισμό, προς παραδειγματισμό. Αποκεφάλισαν, μπροστά στην κάμερα, δημοσιογράφους και υπηκόους δυτικών χωρών. Χρησιμοποίησαν χιλιάδες γυναίκες ως σεξουαλικές σκλάβες και παιδιά ως βομβιστές αυτοκτονίας. Συχνά δε, υποχρέωναν τα παιδιά να συμμετέχουν και σε εκτελέσεις. Κατέστρεψαν σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Αλλά ευτυχώς τώρα έκαναν rebranding, είναι καλοί τζιχαντιστές, έβαλαν μυαλό και θα αποκαταστήσουν την τάξη και τη δημοκρατία στη Συρία στα πρότυπα μίας ευνομούμενης πολιτείας. Και τώρα τα Χριστούγεννα θα τυπώσουν κάρτες για να στείλουν στις δυτικές πρωτεύουσες.