Добавить новость


World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Ο Τραμπ θέλει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα πριν αναλάβει την εξουσία

Ta Nea 

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα δήλωσε στο Sky News ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να επιτευχθεί μια συμφωνία πριν αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο.

Η τοποθέτηση των ΗΠΑ

Μιλώντας στην εκπομπή The World του Sky, ο πρωθυπουργός του Κατάρ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά δήλωσε ότι απαιτείται «μέγιστη πίεση» σε όλες τις πλευρές για να τερματιστούν οι πολεμικές συγκρούσεις.

Η ομάδα του Τραμπ «θέλει αυτό να επιλυθεί τώρα, ακόμη και σήμερα»

Ο Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ αλ Θάνι δήλωσε ότι οι σύμβουλοι του Τραμπ και η επερχόμενη κυβέρνηση έχουν δηλώσει ότι θέλουν να διευθετηθεί η κατάσταση μέχρι την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου.

«Προσπαθούμε να συντονίσουμε μαζί τους τις προσπάθειές μας και όλοι μας, συμφωνούμε και ελπίζουμε να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ομάδα του Τραμπ «θέλει αυτό να επιλυθεί τώρα, ακόμη και σήμερα».

Το γραφείο της Χαμάς στη Ντόχα

Ο Αλ Θάνι υπερασπίστηκε επίσης τη δυνατότητα της Χαμάς να συνεχίσει να λειτουργεί το πολιτικό της γραφείο από τη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ.

Τόνισε ότι το γραφείο δημιουργήθηκε «με πλήρη διαφάνεια και συντονισμό, και κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εκείνη την εποχή ώστε να υπάρχει ως πλατφόρμα διαπραγμάτευσης».

Είπε ότι πολλαπλές εκεχειρίες είχαν επιτευχθεί μέσω του γραφείου από το 2014.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Θα υπάρχει πάντα κριτική, πολλά κόμματα που δεν θα τους αρέσει αυτό το είδος πολιτικής, ναι, αλλά είναι απαραίτητη».

Οι μακρές διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής ανεπιτυχείς, με περισσότερους από 44.500 Παλαιστίνιους να έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να εξαλείψει τη Χαμάς μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Περίπου 100 όμηροι βρίσκονται ακόμη μέσα στη Γάζα, αλλά τουλάχιστον το ένα τρίτο πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

Ο Τραμπ για τους ομήρους

Τη Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα υπάρξει «θα το πληρώσουν ακριβά» εάν οι όμηροι δεν απελευθερωθούν πριν από την επαναφορά του στον Λευκό Οίκο.

«Οι υπεύθυνοι θα χτυπηθούν σκληρότερα από ό,τι έχει χτυπηθεί οποιοσδήποτε στη μακρά και ιστορική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», έγραψε στον ιστότοπό του Truth Social.

Μιλώντας για το τι σημαίνει η επανεκλογή του κ. Τραμπ για τη Μέση Ανατολή -συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων με το Ιράν- ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλοί κίνδυνοι» αλλά και «πολλές ευκαιρίες».

«Ελπίζω ότι όλοι θα δουν αυτές τις ευκαιρίες», πρόσθεσε.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus