مرتضی ترک تبریزی، رئیس هیات مدیره بانک تجارت با اشاره به سامانه کهربای اپلیکیشن پات لایف که برای اولین بار در ایران امکان تبادل پول بصورت غیرتماسی را فراهم کرده و بستر ارتباطی پروژه میر-شتاب هم شده است گفت: موضوعات فنی در ارتباط با میر-شتاب حدود دوسال است که در ایرانکیش و بانک مرکزی کلید خورده است. اما آنچه بسیار اهمیت دارد این است که دراین بستر، تراکنش داشته باشیم.
رئیس هیئت مدیره بانک تجارت افزود: برای رسیدن به این مهم باید اقدامات جدی صورت داد؛ به عنوان مثال برای تورهایی که به روسیه میروند درمورد "میر-شتاب" آموزش دهیم. درست مانند سالها پیش وقتی که قرار بود کارت های بانکی را در اختیار مردم قرار دهیم و یا پوزهای فروشگاهی به بازار آمد، آن وقت ها در کنار خود پردازها تبلیغ می کردیم که آیا میدانید با این کارتی که در دست دارید از هزاران دستگاه میتوانید پول دریافت کنید؟ امروز هم در ارتباط با شبکه میر-شتاب، مردم باید بدانند که با اطمینان میتوانند به روسیه سفر کنند و از خودپردازهای آن کشور پول بگیرند. البته فیلم های آموزشی در ارتباط با میر-شتاب منتشر شده اما این کافی نیست. باید آگاهی رسانی دراین زمینه به مردم به مراتب بیشتر شود، هرچه تراکنشها افزایش بیابند، سیستم هم ایرادات خود را بهتر درمیابد، اما سیستمی که کار نکند عیب و ایراداتش نیز پنهان میماند.
رئیس هیات مدیره بانک تجارت در پاسخ به این که آیا از میر-شتاب به غیر از گردشگران، تجار هم می توانند استفاده کنند؟ گفت: در حال حاضر کهربای پات لایف و میر روی پرداخت های خرد تمرکز دارد. اما قاعدتا این مسئله می تواند برای تجار نیز راهگشا باشد یا درآینده به طور ویژهتری برای بازرگانان ایجاد شود. در حال حاضر رابطه مالی روسیه و ایران برای پرداخت خرد بدین طریق برقرار شده است و ابزارهای مرتبط نیز به یکدیگر متصل شده اند. درشبکه میر و شتاب نیز ما مشکل فنی نداریم، اگر مساله ای مانده باشد، مربوط به مسائل پروتکلی لایه بالا دستیِ بانکمرکزی است.