Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Bakan Bolat: İsrail ile ithalat ve ihracatı tamamen kestik

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "(Filistin) 50 bine yakın şehidimiz, yüz binlerce yaralımızın olduğu bu durumda batılı devletlerin demokrasi, özgürlük, hukuk, insan hakları, savaş hukuku gibi kavramları çokça dile getirmelerine rağmen iş Müslüman ve Müslümanların acı çekmesi olunca üç maymunu oynadıklarını üzülerek ve teessüfle gözlüyoruz." dedi.



Konuşmasında etkinliğin ve etkinlik temasının önemine işaret eden Bolat, çok sayıda ülkenin yer aldığı etkinliğe her zaman büyük katılım gösteren Filistin'in bu yıl yaşadığı sıkıntıları anımsattı.


Bolat, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'daki Müslümanların, İsrail'in vahşi saldırılarıyla hedef alındıklarını ve bir soykırımın gölgesinde var olma mücadelesi verdiklerini hatırlatarak, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.




Gazzeli kardeşlerimize dünyada en fazla yardım gönderen ülke olarak 86 bin ton yardım ulaştırdık. 2 Mayıs'tan itibaren İsrail tarafıyla ihracatı, ithalatı tamamen kestik, bunu çok sıkı bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Bütün dünya ülkelerine de bunu bir işaret fişeği olarak yaptık. İsrail üzerindeki ekonomik baskıları artırarak bir an önce kalıcı ateşkese zorlamak ve yardımların akışını hızlandırmak, Gazze'nin, Batı Şeria'nın yeniden imarına katkıda bulunmak için bu önemli kararları aldık ve uyguluyoruz. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."



"Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail'in vahşi soykırımının mimarları hakkında aldığı tutuklama kararı ümitleri yeşertmiştir"

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail'in vahşi soykırımının mimarları hakkında aldığı tutuklama kararının ümitleri yeşerttiğini dile getiren Bolat, gecikmeli olsa da saygı duyulacak bir karar olduğunu söyledi. Bakan Bolat, kararın, bütün Uluslararası Ceza Mahkemesi hukukunu tanıyan ülkelerce uygulanmasını beklediklerini vurgulayarak, bu konuya verdikleri önemden bahsetti.



Mal ve hizmetler ihracatında yaşanan artışlar, dış ticaret ve cari açıkta yaşanan düşüşler hakkında katılımcılara bilgi veren Bolat, Türkiye'nin bunu siyasi istikrarı korumakla, ekonomideki reformlarla, altyapı, üstyapı, ulaştırma, enerji, sağlık, eğitim ve savunma alanında yaptığı yatırımlarla, çok çalışarak başardığını söyledi.


"Türkiye, yabancı yatırımlar için adeta bir yatırım ve güvenilir ticaret üssü haline geldi"

Türkiye'nin barındırdığı jeopolitik avantajlara işaret eden Bakan Bolat, Türkiye'nin yabancı yatırımlar için adeta bir yatırım ve güvenilir ticaret üssü haline geldiğini bildirdi.



Etkinlik çerçevesinde göç konusunun enine boyuna tüm detayları ile ele alınacağına işaret eden Bolat, bu anlamda çok sayıda katılımcı ile düzenlenen söz konusu etkinliğin çıktılarının da çok faydalı olacağını söyledi.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İsrail ile ticaretimiz sıfır

Bakan Ömer Bolat açıkladı: Cumhuriyet tarihi ekim ayı ihracat rekoru kırıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat anlattı: Savunma sanayisindeki başarı Türk sanayisine itibar kazandırdı

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus