Добавить новость


World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Γιώτα Πούλου: Μάλλον θα καταλήξω στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Ta Nea 

Για τις επόμενες κινήσεις της μίλησε η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, από την ΚΟ.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η κ. Πούλου ανέφερε ότι έχει να «απαντήσει στο δίλλημα» του πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα, και εάν θα ενταχθεί στο κόμμα Κασσελάκη.

«Συμμετέχω και διαμορφώνω ή μένω και παρακολουθώ και αποφασίζω. Μάλλον είμαι άνθρωπος της δράσης. Μάλλον θα καταλήξω στο πρώτο (σσ στο κόμμα Κασσελάκη).

Η ίδια στη συνέχεια επέλεξε ένα δίστιχο για να δώσει το στίγμα των κινήσεών της.

«Υπάρχει ένα άσμα που λέει “μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω, μα πίσω δεν γυρίζω”. Άρα λοιπόν καλύτερα στο άγνωστο και με τη συμμετοχή μας να στρέψουμε προς μία κατεύθυνση. Καλύτερα στη δράση λοιπόν, παρά στην απραξία».

Για το μέλλον του νέου κόμματος η ίδια σχολίασε ότι «οποιοδήποτε νέο εγχείρημα έχει μεγάλες δυσκολίες. Εκτιμώ ότι είναι εφικτό να συγκεντρωθούν δέκα βουλευτές στο νέο κόμμα».

Αποστασία από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τα στελέχη του

Σε σχέση με τις κατηγορίες που προσάπτονται στην ίδια και σε άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανεξαρτητοποιήθηκαν η κ. Πούλου τις επέστρεψε πίσω καταγγέλλοντας τους πρώην συντρόφους της ότι αυτοί έχουν εγκαταλείψει τις αρχές του κόμματος.

«Θα ήμουν στο κόμμα με οποιαδήποτε επιλογή προέδρου. Στην πολιτική μου ζωή έχω λειτουργήσει με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό για πάρα πολλά χρόνια, που σημαίνει ότι σεβόμουν πάντα την άποψη της πλειοψηφίας, αλλά επιτέλους σε αυτόν τον χώρο γινόταν σεβαστή και η άποψη της μειοψηφίας.

Θεωρώ λοιπόν ότι αυτοί που έχουν έχουν αποστατήσει από τις αρχές του κόμματος είναι οι σύντροφοι που αυτή τη στιγμή με μια συγκυριακή πλειοψηφία στα συλλογικά όργανα είναι που είναι η μειοψηφία (…) Δεν εκτιμώ ότι η ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ όλων αυτών που διαδραματίζονται σταματάει εδώ.

Δυστυχώς πιστεύω ότι και στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχουμε ξανά και άλλες αποχωρήσεις, κι άλλους κλυδωνισμούς».

«Εγώ αποδεχόμουν οποιονδήποτε πρόεδρο και θα υπηρετούσα την ενότητα του κόμματος. Δεν έφυγα γι’ αυτό το λόγο. Δεν αποχώρησα αυτή τη στιγμή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, γιατί δεν μου άρεσε ο πρόεδρος», είπε.

«Υπολογίζω ότι θα υπάρξουν και την επόμενη εβδομάδα και στις επόμενες μέρες ανεξαρτητοποιήσεις. Για μένα η κάθε αποχώρηση έχει την ίδια βαρύτητα και την ίδια αξία – και όλες μαζί στερούν την αξιωματική αντιπολίτευση», κατέληξε.

«Οι ψηφοφόροι στις εκλογές των εθνικών εκλογών δεν ψήφισαν ένα κόμμα που δεν σέβεται το καταστατικό, που λειτουργεί αντιδημοκρατικά. Που επιτέλους το μεγάλο του πλεονέκτημα, τα περί δικαιωμάτων, ελευθερίας, δημοκρατίας τα καταπάτησαν τα συλλογικά όργανα.

Σίγουρα δεν ψήφισαν αυτά ούτε το 2019, ούτε το 2015, ούτε το 2023. Άρα λοιπόν, εγώ θα έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στις δικές μου ηθικές αρχές. Είχα πει ότι δεν είχα κρύψει την κριτική μου απέναντι σε όλα αυτά που συνέβησαν στο συνέδριο και είχα πει ότι θέλω λίγο χρόνο έτσι ώστε να μιλήσω και με τους ανθρώπους και του κόμματος», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ηγεσία του κόμματος αντί να ζητήσει συγγνώμη για αυτά που συνέβησαν έλεγε ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα.

Δείτε τη συνέντευξη της Γιώτας Πούλου

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus