استاد روابط بین الملل گفت: امروز اروپا با وجود تمامی تلاشها برای دوری از سلطه آمریکا بر این نیمکره، ناچار است که دوباره بهعنوان پذیرشگر قدرت آمریکا عمل کند. بسیاری از کشورهای اروپایی اکنون تلاش دارند تا نزدیکتر از گذشته حتی نزدیکتر از دوران ریاستجمهوری ترامپ با ایالات متحده هماهنگ شوند. آنها دریافتند که در کنار آمریکا میتوانند امنیت بیشتری را در برابر رقبای خود تأمین کنند.
مهدی مطهرنیا استاد روابط بینالملل در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با احتمال صدور قطعنامه از سوی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی و آثار آن بر سیاستهای خارجی کشور، گفت: به نظر میرسد که نشانهها و پیشرانهها به دنبال ایجاد فضایی برای افزایش فشار بر تهران هستند، بهویژه در راستای گذر و حرکت ایران بهسمت شکلدهی به نظم آینده جهانی. به عبارت دیگر، بارها بر این نکته تأکید کردم که دهه ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰، دوره تثبیت نظم نوین جهانی خواهد بود که در آن سعی بر شکلدهی به هندسه آینده قدرت در لایههای مختلف بهویژه لایههای بالا است.
وی افزود: در لایههای زیرین هم شاهد تلاطمهایی هستیم. امروز در عرصه قدرت، شاهد رقابت شدیدی بین دو قطب مدرن و فرامدرن هستیم که تجلیگاه آن را میتوان در تقابل ایلان ماسک و قدرتهای کهن مشاهده کرد. فعالیت مدرنی که نسبت به فرامدرن در رژیم گذشته سرمایهداری قرار دارد، در مقابل تلاشهایی است که بهدنبال استمرار قدرت ایالات متحده آمریکا بهعنوان ابرقدرت باقیمانده قرن بیستم در قرن بیست و یکم میباشد. این روابط در جهت جهانی منتشر شده است.