Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Rusya, Türkiye ve Suriye ile planlanan üçlü toplantıdan neden vazgeçti? Lavrov ABD'yi işaret ederek açıkladı

Rusya'nın dış politika stratejileri, uluslararası ilişkiler, küresel güvenlik meseleleri ve ekonomik gelişmeler üzerine tartışmaların yapıldığı Valdai Toplantısı Rusya'nın Soçi şehrinde düzenleniyor. Polyana 1389 otel kompleksinde düzenlenen etkinliğin bu yılki teması "Kalıcı Barış Hangi Temele Dayanır?" olarak belirlendi.

Küresel çapta katılımcıların, uluslararası meseleler üzerine görüş bildirdi​ği etkinliğin bugünkü kapalı oturumunda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıklamalarda bulundu.

İsviçre ABD yaptırımlarına katıldı

İsviçreli bir yetkili, Lavrov'a İsviçre'de yapılması planlanan "Suriye-Rusya-Türkiye Üçlü Zirvesi"nin iptal edilmesini hatırlatarak, "Bizi de dışlıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Lavrov, İsviçre'nin Rusya'ya karşı ABD yaptırımlarına katılma kararı aldığı gerekçesiyle toplantıyı İsviçre ile birlikte yapmaktan vazgeçtiklerini dile getirdi. Lavrov, sözünden cayan tarafın kendileri değil, İsviçre hükümeti olduğunun altını çizdi.

Suriye ile normalleşme sürecini Rusya başlattı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; Rusya, Türkiye, Suriye ve İran'ın yakın gelecekte Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini görüşmek üzere bir toplantı daha yapmayı planladıklarını söylemişti. Lavrov, Erdoğan'ın da katıldığı Kazan’da yapılan BRICS toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bizim çağrımıza vereceği cevabın temini noktasında bir adım atması çağrımız oldu" açıklaması ile ilgili "Müzakere sürecinin hızla yeniden başlatılmasını aktif bir şekilde teşvik edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'dan Suriye ile yakınlaşma sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Haziran 2024 tarihinde cuma namazı çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile "ailecek" görüşebileceklerini söylemişti. Erdoğan, "Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed'le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok" şeklinde konuşmuştu.


Rusya duyurdu: Türkiye'nin 'Karadeniz'de seyrüsefer' talebi incelemede

Kremlin'den seçimi kazanan Trump ile ilgili ilk açıklama: Putin tebrik edecek mi?

Rusya duyurdu: Donetsk'te bir yerleşim birimi ele geçirildi

İsrail’in Suriye mesaisi

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus