Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Türkiye Varlık Fonu'ndan rekor üstüne rekor: Sukuk ihracına 7 milyar dolara yakın talep geldi

Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) 14-16 Ekim'de Londra'da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından sukuk ihracına rekor talep geldiği bildirildi.


TVF'den alınan bilgiye göre, Varlık Fonu'nun uluslararası sukuk yatırımcılarıyla ilk defa bir araya geldiği bu işlemle Hazine ve katılım bankalarının dışında bir Türk kuruluşu, ilk kez uluslararası sukuk piyasalarına adım atmış oldu.


  1. Fon, İstanbul Finans Merkezi projesi için fonlama portföyünü çeşitlendirmek adına 750 milyon dolar tutarında, 5 yıl 3 ay vadeli sukukun nitelikli yatırımcılara satışıyla ilgili 14-16 Ekim'de Londra’da yatırımcılarla yaptığı yatırım turunun ardından talep toplama sürecinde büyük bir ilgi ile karşılandı.


Sukuk ihraç tarihinde bir rekor

Yatırımcılardan gelen 14 kata yakın bu talep çarpanı, sukuk ihraç tarihinde bir rekor olarak kayıtlara girdi. Piyasa muadillerine göre oldukça başarılı bir şekilde tamamlanan sukuk ihracında getiri oranı ise yüzde 6,95 olarak gerçekleşti.


TVF'nin bu yılın şubat ayında arz tutarının 14 katı üzerinde yatırımcı talebinin oluştuğu Eurobond işleminin ardından, sukuk işleminde yine 14 kat seviyesine yakın bir talep çarpanına ulaşılma başarısı yatırımcılar nezdinde TVF'ye olan güveni perçinlemiş oldu.



Sukuk işlemini Emirates NBD Capital, J. P. Morgan ve Standard Chartered bankaları koordine etti.


En fazla fiyat (IPT) düşümü gerçekleşen 2. işlem oldu

750 milyon dolarlık sukuk ihracı 2024 yılında Türkiye'de yerleşik kuruluşlar içerisinden ihraç edilen tahvil ve sukuk ihraçlarından, en fazla fiyat (IPT) düşümü gerçekleşen 2. işlem oldu. En fazla fiyat (IPT) düşümü yine TVF'nin şubat ayında ihraç ettiği Eurobond işleminde gerçekleşmişti.


İşlemde anlaşılan nihai fiyat ise TVF Eurobond'unun güncel eşlenik fiyatına kıyasla 17,5 baz puan TVF lehine yüzde 6,95 seviyesinde oldu.


TVF, eylül ayında Dubai ve Abu Dabi'de gerçekleştirdiği yatırımcı görüşmelerinde Orta Doğu ve Körfez bölgesindeki önemli yatırımcılarla bir araya gelerek TVF'yi ve stratejilerini anlatma imkanı bulmuş ve yatırımcılardan büyük ilgi görmüştü.

İstanbul Finans Merkezi'ne katma değer kazandıracak yatırımlar için kullanılacak

Aynı yıl içerisinde ikinci kez oldukça başarılı bir ihraç süreci sonunda elde edilen bu finansman, TVF'nin finansal piyasalarda iyileşme ve derinleşmeyi desteklemek hedefi doğrultusunda, İstanbul Finans Merkezi'ne katma değer kazandıracak yatırımlar için kullanılacak.


İstanbul Finans Merkezi; dünyanın önde gelen finans kuruluşları ve şirketlerini, İstanbul'da bir araya getirerek çok boyutlu finansal hizmetler, uluslararası ticaret ve enerji ekosistemi oluştururken, bu ekosistemin yaratacağı katma değerle önce bölgesel, ardından küresel bir finans merkezi olmayı hedefliyor.


Türkiye Varlık Fonu kuruluyor

Türkiye Varlık Fonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus