#WATCH : More videos of Massive protest going on in Tel Aviv now.#TelAviv #Protest #Israel #israeliProtest #BreakingNews #hostages pic.twitter.com/Nik6fEZDZH
— upuknews (@upuknews1) September 7, 2024
“Nu trebuie să mai sacrificăm vieţi. Nu trebuie să-i sacrificăm (pe ostaticii rămaşi – n.r.)”, a spus la mitingul de la Tel Aviv o rudă a unui ostatic care a murit săptămâna trecută.
Carmel Gat, o altă femeie şi patru bărbaţi au fost împuşcaţi de la mică distanţă săptămâna trecută, conform Ministerului Sănătăţii din Israel, după ce soldaţii israelieni le-au găsit cadavrele duminica trecută într-un tunel din Gaza.
“Cei şase ar fi fost astăzi cu noi astăzi dacă (prim-ministrul israelian Benjamin) Netanyahu ar fi spus da unei înţelegeri”, a strigat în faţa mulţimii ruda lui Gat, cu tristeţe şi furie în voce.
Pe 7 octombrie anul trecut, militanţi din Hamas şi alte organizaţii extremiste palestiniene au invadat sudul Israelului, omorând peste 1.200 de persoane şi luând alte 250 ca ostatici în Gaza, un masacru fără precedent care a declanşat războiul din Gaza.
Potrivit Israelului, Hamas încă ţine captive 101 persoane, deşi nu este clar câte dintre ele mai sunt în viaţă.
Negocierile indirecte pentru eliberarea lor, mediate de SUA, Egipt şi Qatar, au fost blocate de luni de zile.
Negociatorii încearcă să ajungă la un acord care să pună capăt războiului şi să includă retragerea armatei israeliene din Fâşia Gaza şi eliberarea a mii de prizonieri palestinieni din închisorile israeliene.
Criticii îl acuză pe Netanyahu că a obstrucţionat încheierea unui acord prin solicitări excesive, cum ar fi staţionarea permanentă a armatei israeliene în puncte strategice din Fâşia Gaza.
Netanyahu conduce o coaliţie cu partide de extremă dreapta care se opun oricăror concesii făcute Hamas şi ameninţă cu retragerea în caz contrar, ceea ce ar duce la prăbuşirea alianţei guvernamentale.
Au mai avut loc demonstraţii şi la Ierusalim, Haifa, Beersheba, Nahariya şi Cezareea, conform unor relatări din mass-media.