Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Λάρισα: Αποβλήθηκε τελικά η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ από το πανηγύρι της Αγιάς

Ta Nea 

Να αποβάλει την εταιρεία που μέσω της δημοπρασίας ανέλαβε τη λειτουργία του λούνα πάρκ για το πανηγύρι της Αγιάς, το οποίο ξεκινάει τη λειτουργία του αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου, αποφάσισε τελικά ο Δήμος της Λάρισας.

Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που αναδείχθηκε και από τη διαδικασία της εμποροπανήγυρης του Δήμου Λαρισαίων, παρά το γεγονός ό,τι η ιδιοκτήτρια έχει σε βάρος της μία καταδικαστική απόφαση για τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 ενώ έχει παραπεμφθεί και για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Τι διαπιστώθηκε

Ο Δήμος Λαρισαίων σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι στο φάκελο των δικαιολογητικών το απόσπασμα ποινικού μητρώου που κατατέθηκε ήταν λευκό, ενώ εξετάστηκε και η γνησιότητά του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ertnews.gr, λευκό ποινικό μητρώο κατατέθηκε και στη δημοπρασία του Δήμου Αγιάς.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια εγκατάστασης των παιγνιδιών, οι υπηρεσίες του Δήμου Αγιάς διαπίστωσαν την περασμένη Τετάρτη, παρέμβαση των υπαλλήλων της εταιρείας στον πίνακα παροχής ρεύματος και ειδικότερα στο διακόπτη του ρελέ διαρροής.

Μετά απ’ αυτό η δημοτική αρχής του Δήμου Αγιάς, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του λούνα πάρκ για τις εκδηλώσεις του παζαριού της Αγιάς, ενώ αναμένεται να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Πώς πήρε την άδεια

Η εν λόγω επιχειρηματίας πήρε αρχικώς άδεια εγκατάστασης των παιχνιδιών της στην ετήσια εμποροπανήγυρη από τον Δήμο Λάρισας, που γίνεται το Σεπτέμβριο στη Νεάπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους όρους του διαγωνισμού περιλαμβανόταν η προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να μην έχουν καταδίκη συναφή με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, ο όρος στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από τον ίδιο δήμο, ήταν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι «απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».

Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα αυτή φερόταν να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό της 9χρονης στο ατύχημα της Χαλκίδας, ενώ φερόταν να έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για το θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου, είχε κερδίσει το διαγωνισμό.

Δήμος Λαρισαίων: «Καθαρό» το ποινικό μητρώο

Το απόσπασμα ποινικού μητρώου που κατατέθηκε από την πλευρά της ιδιοκτήτριας για το λούνα πάρκ στο επικείμενο παζάρι της Λάρισας ήταν λευκό, ενώ επιβεβαιώθηκε και η γνησιότητα του.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων, σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με το οποίο η ιδιοκτήτρια επιχειρηματίας έχει σε βάρος της μία καταδικαστική απόφαση για τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009, ενώ έχει παραπεμφθεί και για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus