تحلیلگر سیاست خارجی گفت: ایالات متحده با توجه به اینکه در سال انتخابات قرار دارد به هیچ عنوان خواهان گسترش شعله های جنگ در خاورمیانه یا درگیری نیروهای خود نیست. از طرف دیگر، علیرغم اینکه مسئولیت این حمله را از گردن خود باز کرده است و خود را بی اطلاع معرفی کرده ولی نمیتوان برخورد کنگره ایالات متحده را در سفر نتانیاهو به واشنگتن زمینه ساز و تحریک کننده چنین اعمالی ندانست. حمایتی آنچنانی و ده ها بار تشویق او در کنگره، اعتماد به نفس و اعتماد به حمایت آمریکا را برای چنین عملی در پی داشته است.
ساسان کریمی تحلیل گر مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی ترور اسماعیل هنیه و چگونگی رخداد این اتفاق گفت: این اتفاق دو جنبه داشت، ترور آقای هنیه و اینکه این ترور در داخل مرزهای ایران بود. یعنی هم عملی تماما تروریستی و هم تعرض به خاک کشور ما بود. در هر دو مورد البته ایران صاحب حق است ولی اینکه در داخل مرزهای ایران این اتفاق افتاد، ورود ایران به ماجرا را افزون میکند. اسرائیل با این عمل هم رهبر مهمی مانند اسماعیل هنیه را ترور کرد، هم فرآیند آتش بس را به آتش کشید که این هم در راستای منافع شخصی نتانیاهو بوده و هم تعرضی به جمهوری اسلامی ایران. به خصوص در بزنگاه موجود اسرائیل تلاش کرده حمله هفتم اکتبر و عملیات وعده صادق را با چنین کاری جبران کند. در مواجهه با اسرائیل باید توجه به افعال موذیانه و دزدانه داشت که روش این رژیم است. هر چند برای ما خسارت بار است، اما در کل این خُلق بازیگران ضعیف و ترسو است. البته امور مربوطه در زمینههای اطلاعاتی، امنیتی و نفوذ و جاسوسی احتمالی با توجه به نحوه انجام عملیات ترور باید بررسی عمیق شود که طبعاً دستگاههای مسئول مشغول آن خواهند بود.
کریمی در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما از وضعیت به وجود آمده در منطقه چیست و چه اتفاقاتی رخ خواهد داد، گفت: همانطور که عرض شد فرآیند آتش بس و تبادل اسرا به آتش کشیده شد. همانطور که دیدیم آقای ولی نصر هم گفت این فرآیند تا مدت قابل پیش بینی از میان رفته است. در عین حال به نظرم درگیری با لبنان و ضربه به حزب الله در هفتههای پیش رو از سوی رژیم صهیونیستی آغاز نخواهد شد. در واقع گویی نتانیاهو زهر خود را ریخته است. باید تحلیل کرد که آیا اساساً این تهدیدها برای حمله به لبنان خبرسازی فریب بوده یا واقعیتی داشته که با عملیاتی اینچنین جایگزین شده است.