Добавить новость

Долина впервые за долгое время вышла в свет и рассказала о «проданной» квартире

Эксперт Колпакова рассказала, как можно сэкономить при покупке кухни

Офтальмологи в Люберцах спасли пожилую женщину от слепоты

Суд начал процедуру банкротства экс-президента банка «Открытие» Аганбегяна



World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Marcel Boloș insistă, însă Premierul exclude introducerea unui `CNP Fiscal` până nu se discută cu toți actorii implicați

Timpul 

Premierul Marcel Ciolacu a luat decizia de a nu pune pe ordinea de zi a Guvernului, cel puțin în următoarele luni, proiectul de Ordonanță prin care se introduce în România așa-numitul „CNP fiscal”. Mai exact, șeful Executivului consideră că pentru orice modificare a cadrului și legislației fiscale trebuie o consultare publică largă, cu toate categoriile socio-profesionale. În plus, social democrații denunță graba lui Marcel Boloș, CNP-ul fiscal fiind parte din angajamentul Guvernului de reforma fiscală în 2025.

La 31 iulie, Ministerul Finanțelor a publicat în transparență decizională Proiectul de Ordonanţă pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală (Detalii). În proiect, Finanțele propun introducerea Numărului de Identificare Digitală, ca alternativă la CNP – adică așa-numitul „CNP fiscal”. „Se propune utilizarea de către persoanele fizice a unui număr de identificare digitală, ca o alternativă la CNP, pentru funcționarea corectă a sistemelor digitale care solicită utilizarea CNP-ului persoanelor fizice. Astfel, o persoană fizică poate alege să își dovedească identitatea în relația cu organul fiscal, utilizând numărul de identificare digitală în locul CNP-ului”, se arată pe site-ul Ministerului. Social democrații sunt însă de părere că graba Ministerului de Finanțe de a impune acest proiect este nejustificată, pentru că el trebuie să facă parte din reforma fiscală pe care România s-a angajat față de Comisia Europeană să o efectueze până în 2025.

Ciolacu: nicio modificare de natură fiscală fără să existe în prealabil o consultare publică La începutul ședintei de Guvern de la 26 iulie, premierul a spus că toate măsurile fiscale trebuie să aibă și acordul mediului privat și al societății civile. „O altă decizie majoră este că în Guvern nu mai poate intra de acum înainte vreo modificare de natură fiscală fără să existe în prealabil o consultare publică finalizată și un acord cu mediul privat și societatea civilă. Nici domnul Boloș, nici alți miniștri nu pot veni cu proiecte în acest sens, cum ar fi CNP-ul fiscal, de exemplu, până când nu parcurg acest traseu. Cred că așa este corect și aceasta este așteptarea românilor și a mediului de afaceri”, a spus Marcel Ciolacu.
Ministrul Finanțelor a declarat recent, într-o emisiune TV, că instituția pe care o conduce intenționează să implementeze CNP-ul Fiscal începând cu anul 2025 și că măsura este încă în dezbatere la Minister. Conform ministrului, ea va ajuta nu la monitorizarea cumpărăturilor, ci la obținerea unui credit fiscal pentru cei care doresc. Reforma fiscală trebuie efectuată, conform PNRR, în 2025 cu efecte în 2026 Premierul Marcel Ciolacu a subliniat în repetate rânduri că „reforma fiscală se va discuta la începutul anului viitor, se va aproba la jumătatea anului, cu şase luni înainte de a începe un an fiscal”. Acest lucru înseamnă că măsurile din reforma fiscală vor fi aplicate din anul fiscal 2026. Șeful Executivului afirma, în iunie, că va exista o reformă fiscală, dar asta nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe și „sub nicio formă” nu se va mări TVA la alimente și medicamente. El nu a exclus ca România să rămână cu cota unică, dar a precizat că România nu mai are în acest moment o cotă unică și este nevoie de o dezbatere publică în acest sens. În ce privește impozitarea progresivă, el a spus că aceasta poate fi pe venituri excepționale sau pe praguri pe venituri cumulate. „Va fi o reformă fiscală. O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe”, a spus Marcel Ciolacu. Chiar și ministrul Finanţelor Marcel Boloş spunea, în februarie, că abia în 2025 va fi gata reforma fiscală, cu aplicabilitate din 2026 „Anul 2024 a fost anul declarat cu zero impozite şi taxe şi acest lucru este legiferat în Legea bugetului de stat. Dar angajamentul pe care îl avem în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este unul străin. Ştie toată lumea că avem această sarcină, acest angajament faţă de Comisia Europeană şi va trebui să ni-l onorăm pentru a putea continua implementarea PNRR. Cererea de plată numărul patru este una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor, pentru că ea include atât reforma pensiilor generale, cât şi reforma salarizării unice, dar şi reforma impozitelor şi taxelor. Acum, discutând foarte pragmatic şi realist, şi tehnic, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale, care probabil vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025. Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul guvern”, a spus Boloș, la Digi24.

Читайте на 123ru.net


Новости 24/7 DirectAdvert - доход для вашего сайта



Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России



Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city

Тренер ММА из Таджикистана до полусмерти избил земляка в Москве

Условия использования Музыки.

Власти Сочи опровергли информацию о найденной на пляже мине

Захарова назвала победой Москвы отказ многих стран от антироссийской линии

Музыкальные новости

«Можно гордиться»: Путин поздравил москвичей с Днём города и открыл новые объекты столичной инфраструктуры

Выставка «Я ты мы другое» в музее-квартире И.Д. Сытина

Певец Дмитрий Маликов провел интерактивное шоу для юных жителей Химок

Путин открыл Троицкую линию московского метро по видеосвязи

Новости России

Роскомнадзор засёк 222 DDoS-атаки на ресурсы ЦИК, ДИТ Москвы и ДЭГ

Марина Шевченко: депутаты муниципальных Советов защищают интересы жителей

Актриса Зепюр Брутян призналась, что хочет родить дочь

Погостили и во двор. Самые яркие активности Дня города в Гостином дворе

Экология в России и мире

Чудское озеро: где находится и что посмотреть

Сотрудники «Маринс Гранд Отель Астрахань» оказали помощь фонду «Елизаветинский»

Стильные юбки для этой осени: с чем носить

Обложка песни. Обложки альбомов песен. Сделать обложку для песни.

Спорт в России и мире

Арина Соболенко квалифицировалась на Итоговый турнир WTA

Соболенко обыграла шестую ракетку в финале Открытого чемпионата США по теннису

Рахимова победила на турнире в Гвадалахаре

Белорусская теннисистка Соболенко выиграла турнир US Open

Moscow.media

Заместитель управляющего ОСФР по г. Москве и Московской области Алексей Путин об индексации работающим пенсионерам

Терминал сбора данных (ТСД) промышленного класса SAOTRON RT42G

В Ингушетии мужчина потерял 124 тысячи рублей после продления сим-карты

ТСД SAOTRON RT41 GUN: практичный, производительный, надёжный











Топ новостей на этот час

Rss.plus






Российский танк «Царь-мангал» показал невероятную живучесть

Сергиевопосадцы приходят голосовать на участки целыми семьями

Семь военных оркестров дали концерты в муниципалитетах Псковской области

Захарова: США пытались помешать диалогу РФ и КНР перед ВЭФ