وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: از زمان استقرار دولت چهاردهم باید منابع و امکاناتی که از سوی دولت به مدارس اختصاص پیدا میکند با شیب مناسبی به سمت مناطق و مدارس کمبرخوردار باشد.
سید محمد بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره موضوع تبعیض آموزشی به عنوان چالش پیش روی دولت چهاردهم گفت: یکی از مهمترین مصداقهای تحقق یا عدم تحقق عدالت را باید در آموزش و پرورش پیجویی کرد. یعنی ما در دوران مدرسه، تفاوتهایی بین فرزندان این مرزو بوم در دستیابی به فرصتهای برابر آموزشی و پرورشی ایجاد کردهایم که متاسفانه منجر به همان تبعیضی شد که رییسجمهور منتخب نیز در مناظرهها به آن اشاره کردند. به این صورت که در بعضی از مدارس امکانات بسیار با کیفیتی در اختیار دانشآموزان است و در برخی از مدارس، دانش آموزان از امکانات بسیار ضعیفی برخوردارند. من وقتی میگویم امکانات منظورم هم نیروی انسانی، هم فضا و تجهیزات و هم روشها و وسایل کمک آموزشی است.
وی تصریح کرد: از همین رو یکی از مسائل مهم در دولت چهاردهم با توجه به گفتمان رییسجمهور منتخب، همین کاهش نابرابری و حرکت به سمت عدالت آموزشی است، البته باید توجه کرد که این هدف با حرکت کوتاه مدت چندماهه قابل حصول نیست و نیازمند برنامهای حداقل چهارساله است تا به تدریج مدارس به لحاظ سطح کیفیت به هم نزدیک شوند. نکتهی مهمی که دراین مسیر وجود دارد این است که برای کاهش فاصله و تبعیض میان مدارس بنا نیست از امکانات و کیفیت مدارس باکیفیت بکاهیم تا به مدارس ضعیفتر بدهیم. این برداشت غلطی از مفهوم عدالت آموزشی است که گاها مطرح میشود.