Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Yunan ve Konstantin hayali!

Yunanistan gerçekten çok kötü bir yer, sözleriyle anlatıyor bir gezgin seyahat notlarını: “Selanik Atatürk’ten başka özel özelliği olmayan bir şehir. Sahil şeridi boyunca ufaktan İzmir’i andırıyor. Onun dışında gerçekten kötü. Atina’ya hiç gelmeyelim. Öncelikle başkent’te elit 1- 2 sokak dışında grafitisiz duvar kalmamış.

Her duvarda da binlercesi gerçekten çok kötü duruyor.

Şehir genel olarak pis ve uyuşturucu madde yasal olduğundan dolayı insanlar çok fazla uyuşturucu kullanıyor. Bu oran diğer avrupa ülkelerine kıyasla burada daha çok.

Evsizler de ciddi derecede fazla. Bizdeki gibi polis gelip onları kaldırmıyor (sadece bir kere elit mahallelerin olduğu yerde evsizi kaldırmak için polis çağırdılar. Polis geldi evsizi kaldırdı) Onun dışındaki caddelerde evsizler çok fazla.

Atina ve Selanik’te Türklere karşı herhangi bir rahatsız edici bir tavırla karşılaşmadım. Belki de müşteri olduğum içindir bilemiyorum. Lakin aralarında Türkçe bilenlerle sohbet ettiğimde gereksiz bir şekilde Türk olmadığının altını çizdi.

Bence yunanistan sınır komşularımız arasında bize en çok benzeyen devlet. Sanki bizim Hristiyan halimiz gibi. (Geleneklerimiz aile yapımız çok benziyor)

Gelelim kavala‘ya. kavala’da birebir bir ırkçı yaklaşım görmedim fakat çok fazla propaganda yapılıyor. kavala’ya ilk girdiğinizde şehrin girişinde bir Kıbrıs tabelası var ve Türk topraklarından kan damlıyor şekilde çizilmiş!

Kavala şehrindeki birçok evin üzerinde de kan ağlayan kadın grafitileri mevcut. Bu resimler, Kıbrıs Savaşı’nda ölmüş yunan askerlerinin evlerinin üzerine yapılmış. Anlamı da bu evlerde yaşayanların olumsuz duygularının tazeliğini koruyor olması.

Şehrin her tarafında bazı yer tabelaları var ama üzerinde İstanbul yazmıyor! Onun yerine konstantinopolis yazıyor! Yer tabelasında, “konstantinopolis’e 460 km” yazısı yer alıyor!

Aynı zamanda kavalalı mehmet ali paşa (Osmanlı zamanında paşa olarak mısıra gitmiş ve orada ne kadar çok iyi bir askeri zekaya sahip olsa da o zekasını Osmanlı aleyhine kullanmış. Ve mısırı bağımsız bir devlet haline getirmeye çalışmış ayrılıkçı bir paşa)

Mehmet ali paşa, kavalalı olduğu için ve Osmanlı devletine zarar verip yunanistanın kurulmasına daha çabuk zemin hazırladığı için paşanın büyük bir heykeli var. Yunanlılar kendisini çok severmiş.

Genel olarak tarihi yüksek ve doğal güzellik olarak iyi bir bölge fakat bir daha gider miyim kesinlikle hayır!”

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus