فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: در هیچ جامعه و کشوری، توسعه پایدار شکل نگرفته مگر اینکه دولت کوچک و در عینحال مقتدر شود و همان دولت کمک کند تا جامعه توانمند شود. جامعه توانمند در رقابت با دولت نیست، بلکه نوعی دیالکتیک یا همگرایی بینشان برقرار است. بنابراین دولت مقتدر هوشمند، جامعه را توانمند میکند. جامعه توانمند کمک میکند تا دولت بتواند به وظایف اصلیاش عمل کند.
غلامرضا ظریفیان فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی شباهت انتخابات ریاست جمهوری اخیر با انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶ گفت: این انتخابات نسبت به انتخابات مورد اشاره تشابهات و غیرتشابهاتی دارد. تشابهات انتخابات اخیر با انتخابات سال ۷۶ این است که در انتخابات آن سال تلقی اولیه این بود که کاندیدای مورد حمایت نظام و حاکمیت میخواهد به صحنه بیاید و کار تمام است. اما کسی باور نمیکرد که مردم صحنه این انگاره را تغییر دهند. بنابراین یک دوقطبی در آن انتخابات شکل گرفت که در انتخابات اخیر هم این دوقطبی به وجود آمد. در انتخابات سال ۷۶ کسی متصور نبود که دوقطبی شکل بگیرد، بلکه وجدان عمومی و نوعی احساس خاص منجر به حضور مردم شد و نتیجه دیگری را رقم زد.
وی افزود: اما در انتخابات اخیر به این شکل نبود. در دور اول به دلیل وجود کاندیداهای مختلف تصور شد که رقابت اصلی میان آقایان قالیباف و جلیلی است و آقای پزشکیان جایگاهی ندارد. اما در دور دوم انتخابات ریاست جمهوی همه تصور کردند که برخلاف سال ۷۶ و ۹۲ یک دو قطبی شکل بگیرد و حتی در نظرسنجیهای درون نظام برخی تمایل جدی داشتند که آقای جلیلی با وجود تلاش بیحد و حصری که صورت گرفت، رای بیاورد. اما آنالیزهای دقیق نشان داد که با وجود شکل گیری دو قطبی بین آقایان پزشکیان و جلیلی آقای پزشکیان به احتمال ۹۹ درصد رای خواهد آورد. بنابراین وجه تمایز این انتخابات با انتخابات سال ۷۶ این بود که در انتخابات دوم خرداد این آگاهی اولیه وجود نداشت که دوقطبی شکل میگیرد اما شکل گرفت اما در انتخابات اخیر آگاهانه این دوقطبی شکل گرفته و منجر به پیروزی آقای پزشکیان شد.