یک جامعهشناس گفت: در ایران با جامعهای سر و کار داریم که این جامعه تجربه تاریخی دارد جامعهای است که عمق، ریشه، تاریخ و فرهنگ دارد و این جامعه را نمیتوان هر طور که خواستند، بکشانند فرقی هم نمیکند چه حکومت این تصور را داشته باشد و چه سیاستمداران. جامعه ایران جامعه ژلهای نیست و این انتظار که بخواهند هر طور دلشان میخواهد با این مردم رفتار کنند و یا احزاب و گروهها هر وقت دلشان خواست مردم را به صف کنند انتظار غلطی است.
سعید معیدفر جامعه شناس در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که تحلیل شما به عنوان یک جامعه شناس از عدم حضور 60 درصد مردم در پای صندوقهای رای گفت: متاسفانه ما همیشه یک نوع نگاه سطحی و خیلی ساده نسبت به همه چیز پیدا کردهایم البته نمیدانم دلیل این موضوع چیست و از لحاظ تاریخی این مشکل را داریم یا اینکه عقاید و باورهای خاصی ما داشتهایم که اینطوری نگاه میکنیم. به هر حال خیلی علاقهای نداریم به اینکه بتوانیم مسائل و موضوعات را عمیقا واکاوی کنیم و ریشهها و دلایل آن را پیدا کنیم که اگر بخواهیم چنین کاری را انجام دهیم قطعا مستلزم این است که کارشناسانه با تامل و با دادههای دقیق و تحلیلهای علمی بتوانیم علت یک مسئله را پیدا کنیم.
وی ادامه داد: بنابراین سادهنگری و سطحینگری ما همیشه کار دستمان میدهد، در همین قضیه انتخابات هم همین وضعیت وجود دارد تجربه گذشته به ما میگوید مثلا اگر یک رقابت مثلا جدی میان کاندیداها ایجاد کنید و فضا را از یک نوع انتخابات بدون رقابت به سمت انتخابات رقابتی بکشانید احتمالا میتواند زمینه مشارکت را افزایش دهد صرف نظر از اینکه آن مردمی که ما از آنها انتظار مشارکت را داریم در چه شرایط و وضعیتی قرار دارند.