Добавить новость

Собянин: Умные камеры помогли сократить количество ДТП на дорогах Москвы на 20%

В Петербурге 20 июля реконструируют шахматную партию с живыми фигурами

Премьер-министр РФ поручил доработать паспорт нацпроекта «Эффективная и конкурентная экономика» к началу августа

Подрядчик в Хакасии не выполнил полный объем работ по улучшению автодороги



World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

o nouă cercetare pare să demonstreze că inteligența artificială nu este imparțială

Timpul 

O nouă cercetare condusă de Universitatea Johns Hopkins sugerează că chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt să întărească ideologiile existente și să contribuie la creșterea polarizării pe teme controversate, scrie earth.com.

Acest studiu contestă credința comună că chatbots oferă informații imparțiale și dezvăluie modul în care sistemele de căutare conversațională ar putea adânci diviziunile sociale și face indivizii mai susceptibili la manipulare. Răspunsuri tendențioase din partea chatboților “Pentru că oamenii citesc un paragraf de rezumat generat de Inteligența Artificială (IA), ei cred că primesc răspunsuri imparțiale, bazate pe fapte”, a declarat autorul principal Ziang Xiao, profesor asistent de informatică la Johns Hopkins, specializat în interacțiunile om-IA. “Chiar dacă un chatbot nu este conceput să fie părtinitor, răspunsurile sale reflectă prejudecățile sau înclinațiile persoanei care pune întrebările. Deci, într-adevăr, oamenii primesc răspunsurile pe care vor să le audă”.

Cum afectează chatboții comportamentele de căutare online Cercetătorii au explorat modul în care chatboții afectează comportamentele de căutare online prin compararea interacțiunilor cu diferite sisteme de căutare. Participanții, în număr de 272, au fost rugați să își exprime gândurile inițiale cu privire la diverse subiecte controversate, cum ar fi asistența medicală, împrumuturile pentru studenți sau orașele sanctuar. Apoi au fost îndrumați să adune mai multe informații folosind fie un chatbot, fie un motor de căutare tradițional dezvoltat pentru studiu.
După ce au analizat rezultatele căutării, participanții au scris un al doilea eseu și au răspuns la întrebări despre subiect. De asemenea, au fost expuși la două articole cu puncte de vedere opuse și li s-a cerut să evalueze credibilitatea informațiilor și extremismul opiniilor. Studiul a arătat că, deoarece chatboturile oferă un domeniu mai restrâns de informații și se fac ecoul convingerilor preexistente ale utilizatorilor, participanții care le-au folosit au fost mai înrădăcinați în pozițiile lor inițiale și au reacționat mai puternic împotriva punctelor de vedere opuse. Oamenii au tendința de a căuta informații care se aliniază cu punctele lor de vedere “Oamenii au tendința de a căuta informații care se aliniază cu punctele lor de vedere, un comportament care îi prinde adesea într-o cameră de ecou a opiniilor asemănătoare”, a explicat Xiao. “Am constatat că acest efect de cameră de ecou este mai puternic în cazul chatboților decât în cazul căutărilor tradiționale pe internet.” Acest efect apare parțial din cauza modului în care utilizatorii interacționează cu chatbots – punând întrebări complete în loc de cuvinte cheie, ceea ce duce la răspunsuri care se concentrează în mod îngust fie pe beneficiile, fie pe dezavantajele unei probleme, în funcție de formularea întrebării. “Cu chatbots, oamenii tind să fie mai expresivi și să formuleze întrebările într-un mod mai conversațional. Este o funcție a modului în care vorbim”, a spus Xiao. “Dar limbajul nostru poate fi folosit împotriva noastră”. Potențial pentru o societate mai polarizată Dezvoltatorii de inteligență artificială pot proiecta roboți de chat pentru a detecta indicii în întrebări care indică preferințele și prejudecățile unui utilizator, permițând inteligenței artificiale să își adapteze răspunsurile în consecință. De exemplu, cercetătorii au testat un chatbot programat cu o agendă ascunsă pentru a fi de acord cu utilizatorii, ceea ce a intensificat efectul de cameră de ecou. Încercările de a atenua acest efect prin antrenarea unui chatbot pentru a oferi opinii contrare s-au dovedit a fi ineficiente, la fel ca și eforturile de a încuraja verificarea faptelor prin crearea de link-uri către sursele de informații – puțini participanți au urmat aceste link-uri. “Având în vedere că sistemele bazate pe IA devin din ce în ce mai ușor de construit, vor exista oportunități pentru actorii rău intenționați de a se folosi de IA pentru a face o societate mai polarizată. Crearea de agenți care prezintă întotdeauna opinii din partea cealaltă este cea mai evidentă intervenție, dar am constatat că nu funcționează”, a declarat Xiao.  

Читайте на 123ru.net


Новости 24/7 DirectAdvert - доход для вашего сайта



Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России



Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city

189 российских туристов застряли в Шарм эль Шейхе

Израиль нанес массированные авиаудары по Йемену, есть погибшие

"Ростов" и ЦСКА объявили стартовые составы на матч РПЛ

Строительство высокоскоростной магистрали Москва – Петербург стартует уже в этом году

Музыкальные новости

Собянин объявил о начале строительства станции метро "Рублево-Архангельское"

Yesterday I ignored 10 tornado warnings to finish a Destiny 2 raid, didn't get the exotic drop, and disappointed my fiancée. Is there some sort of lesson here?

Владислав Овчинский: жители дома на Радужной улице начали переезд в новостройку по программе реновации

У посольства США в Москве прошел митинг-концерт Shaman против блокировки на YouTube

Новости России

Старовойт: строительство ВСМ Москва - Петербург может начаться в 2024 году 

189 российских туристов застряли в Шарм эль Шейхе

Веселые встречи: лучшие места для развлечений с друзьями в Москве

Строительство высокоскоростной магистрали Москва – Петербург стартует уже в этом году

Экология в России и мире

Итоги прошедшей недели восточной культуры "Караван Парад"

На «Атомайз» состоялась первая в России цифровая секьюритизация портфеля кредитов

Семьи работников заводов АО "Желдорреммаш" стали призерами федерального конкурса «Это у нас семейное»

Заинтересовавший Владимира Путина хит семьи Рыбачевых презентовали на радиостанциях «Газпром-Медиа»

Спорт в России и мире

Надаль, Шаповалов, Опелка, Томлянович сыграют на US Open по защищенному рейтингу, Осака не попала в основу

Шнайдер прошла в финал турнира WTA в Будапеште

Ига Свёнтек опубликовала атмосферные фото с отдыха в Польше

Тарпищев: Рублёву надо не играть, а заняться своим здоровьем

Moscow.media

Пермский маньяк-людоед трудоустроился в приют для животных

Ардонское ущелье

О нем написана книга: проект внедрения Итилиум номинирован на конкурс «1С:Проект года»

Маэстро.











Топ новостей на этот час

Rss.plus






Старовойт: строительство ВСМ Москва - Петербург может начаться в 2024 году 

Жители Ховрино просят установить шумозащитные экраны на Зеленоградской улице

Проклятия бывшим товарищам и проблемы с русским языком. Артист-беглец Назаров напомнил о себе

День явления Казанской иконы Божией Матери отмечается 21 июля 2024 года: история праздника, открытки