Добавить новость
World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

AB stratejik özerklik istiyor: AUKUS krizi ilişkileri kopma noktasına getirdi

ABD, İngiltere ve Avustralya arasında imzalanan AUKUS anlaşması sonrası Avrupa Birliği’nin (AB) imzacı ülkelere tepkisi sürerken, bir yandan da ABD’nin koruma kalkanından çıkmak için AB’nin her kademesinden söylemler yükselmeye başladı. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Afganistan’da yaşananlar ve AUKUS anlaşmasıyla ilgili gelişmelerin, AB’de stratejik özerklik konusunu gündeme getirdiğini söyledi. AB Genel İşler Konseyinin bu seneki ilk oturumunun ardından basın toplantısı düzenleyen Sefcovic, bakanların AB’nin güvenliği konusunu ele aldığını dile getirdi. AB yetkilisi, “Kabil ve AUKUS’tan sonra çıkarılacak doğal sonuç, stratejik özerkliğe daha fazla odaklanmamız gerektiğidir” ifadelerini kullandı.

Kavgaya AB de karıştı: AUKUS krizi sonrası gerilim büyüyor

Kavgaya Rusya da katıldı

  • Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patrushev, AUKUS’un yalnızca Pekin’i değil, Moskova’yı da hedef tahtasına koyduğunu öne sürdü. Rusya merkezli Argumenty i Fakty gazetesine verdiği demeçte Patrushev, üç ülke arasındaki anlaşmanın kaçınılmaz olarak Batılı olmayan en güçlü iki gücü kontrol altına almayı amaçlayan bir başka askeri blok olacağını söyledi. Patrushev, “ABD ve İngiltere’nin nükleer denizaltılar için Avustralya ile bir araya gelmesini sağlayacak anlaşma sadece Pekin’i değil, Moskova’yı da hedef alıyor” dedi. Rus devlet adamı, grubu “Amerikan yanlısı belirgin bir karaktere sahip askeri-politik blok” olarak tanımladı.

Fransa gemileri yakıyor

Macron Modi ile anlaştı

Avustralya ile yaptığı 65 milyar dolarlık denizaltı anlaşması iptal olan Fransa bölgede yeni bir iş birliği arayışına girdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, önceki gün Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile telefonda görüştü. Görüşme sonrası Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, liderler ikili ve bölgesel iş birliği konularını ele aldı. Buna göre iki lider, “Hint-Pasifik bölgesinde birlikte hareket etme” konusunda fikir birliğine vardı. Macron’un Modi’ye, “Karşılıklı saygı ve güven çerçevesinde Hindistan’ın stratejik egemenliğini endüstri ve teknoloji bazında güçlendirmeye bağlı olduklarını” söylediği belirtiliyor.

Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus