Det är främst bröstimplantat med skrovlig yta som anses riskfyllda.
Lyssna: Skrovliga bröstimplantat kopplas till cancer
Franska läkemedelsmyndigheten manar till försiktighet med bröstimplantat, efter att ett antal kvinnor fått cancer av sina implantat. Framförallt gäller det implantat som har en skrovlig yta.
Nu pågår en fördjupad granskning inom EU om cancerrisken med implantaten, men fransmännen agerar i väntan på att den ska bli klar, säger Helena Dzojic på svenska Läkemedelsverket.
– Under tiden uppmanar de till försiktighet med att använda implantat med räfflad kapsel och yta, säger hon.
På svenska läkemedelsverket tycker ni det är för tidigt att gå ut med en liknande rekommendation, varför då?
– Vi behöver prata vidare i EU-arbetsgruppen, IVO och socialstyrelsen för att ta ställning till eventuell åtgärder i Sverige, säger Helena Dzojic.
Globalt har man konstaterat några hundra cancerfall kopplade till bröstimplantat. Det gäller en särskild sorts lymfcancer, som i sällsynta fall kan uppstå när det bildas vätska i anslutning till implantatet, ett så kallat serom.
Om det dyker upp flera år efter operationen ska man bli extra misstänksam.
I Sverige har Läkemedelsverket kännedom om ett fåtal fall. I december 2015 avled en kvinna i Sverige.
Det rör sig alltså om få fall, men kopplingen mellan cancern och implantaten är säkerställd enligt Läkemedelsverket.
– Det är sällsynt men det finns en koppling, säger Helena Dzojic.
De skrovliga implantat som pekas ut är vanliga, men man har inte kunnat koppla cancerrisken till någon särskild tillverkare.
De kvinnor som känner oro ska kontakta den vårdgivare som opererat in implantaten, säger Helena Dzojic på Läkemedelsverket. Hon kan inte säga exakt när en svensk rekommendation kan komma, men i februari hålls ett expertmöte.