Για 16 ολόκληρα χρόνια παρέμενε «αόρατος» στις Αρχές, ο 49χρονος φιλόλογος από τον Βύρωνα που συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική, ως ο άνθρωπος που είχε ενοικιάσει και πλήρωνε το ενοίκιο για τη γιάφκα στο Παγκράτι κάθε μήνα από το 2008.
Η περίπτωσή του προκαλεί έκπληξη αφού είναι ίσως η πρώτη φορά που η Αντιτρομοκρατική φτάνει στη σύλληψη ατόμου που στο παρελθόν δεν έχει απασχολήσει για οποιαδήποτε λόγο της Αρχές, ούτε είχε καταγραφεί ο ίδιος ή ο περίγυρός να σχετίζεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο που τροφοδοτεί το λεγόμενο αντάρτικο πόλης.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 49χρονος σήμερα άνδρας είχε συναντηθεί για μία και μοναδική φορά με την πρώην πλέον σύζυγο του ιδιοκτήτη της αποθήκης το 2008. Είχε εμφανιστεί ως υποψήφιος διδάκτορας δίνοντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Ζήτησε να νοικιάσει την μικρή αποθήκη για να βάζει τα βιβλία του.
Από τότε, χωρίς να έχει καμία επαφή ή επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη, κατέθετε στον τραπεζικό του λογαριασμό το ενοίκιο.
Η αντιτρομοκρατική κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του ακολουθώντας τη ροή του χρήματος για το ενοίκιο.
Έμαθε από τον ιδιοκτήτη ότι η τελευταία φορά που πλήρωσε ήταν στις 5 Νοεμβρίου μέσω ΑΤΜ όπως κάθε φορά.
Εντοπίστηκε το υποκατάστημα της τράπεζας και η ώρα που έγινε η συναλλαγή εκείνη στην ημέρα, στην οδό Ευτυχίδου στο Παγκράτι.
Η κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τις κινήσεις του και πλέον ήταν θέμα χρόνου να ταυτοποιηθεί.
Η προσαγωγή και σύλληψή του δεν έγιναν αμέσως. Για μία μέρα τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Το μόνο που διαπιστώθηκε είναι ότι προσπάθησε να εξαφανίσει τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα που πήγε στην τράπεζα για το ενοίκιο. Τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων αλλά εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος είναι κάτοικος Βύρωνα, είναι φιλόλογος και εργαζόμενος ως καθηγητής σε φροντιστήριο.
Η δικογραφία εις βάρος του περιλαμβάνει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Η ταυτοποίηση και ο εντοπισμός του ενοικιαστή της γιάφκας, αποτελούσε βασική προτεραιότητα στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.
Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται στους επισκέπτες της αποθήκης με το οπλοστάσιο.
Στην Αντιτρομοκρατική έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η γιάφκα ανήκε σε κάποια από τις παλιές τρομοκρατικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν ή αποσύρθηκαν. Ωστόσο η γιάφκα παρέμενε ενεργή και «επισκέψιμη» όπως ανέφερε το πρωί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Είχαν εδώ και αρκετά χρόνια αποθηκευμένα υλικά, τα οποία όμως ήταν καλά διατηρημένα, που σημαίνει ότι ο χώρος αυτός ήταν επισκέψιμος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ότι το άτομο ή τα άτομα που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Πρόκειται δηλαδή για παλιούς γνώριμους.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχει μια λίστα πιθανών υπόπτων που έχει προκύψει από την ανάλυση των στοιχείων που έχουν κάνει οι υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής.
Αυτό που εξετάζεται είναι αν τα άτομα αυτά έχουν προμηθεύσει με υλικά, οπλισμό ή και εκρηκτικά, νέες ομάδες στο αντάρτικο πόλης και αν σχετίζονται με τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις όπως στην έδρα των ΜΑΤ με την βόμβα που δεν εξερράγη και την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.