Добавить новость


World News


Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Sokak teröristlerini aklama yarışına girdiler: Ajitasyon görevini Nevşin Mengü ve Murat Ağırel üstlendi

Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındığı günlerde sokak çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşık 1 haftadır provokasyon dolu konuşmalar gerçekleştirdi. İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Özel’in cesaretlendirdiği eylemciler, şiddette ve ahlaksızlıkta sınır tanımadı.


Asitle polise saldırdılar


Vandallar İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda şehirde terör estirdi. Ankara’da polise havai fişek, taş, cam şişe, balta ve tornavida ile saldırı yapılırken İstanbul’da polis canını zor kurtardı.



Polisi tehdit etmişti: 'Öğrenciymiş'


Saraçhane'ye gelen maskeli gruplar güvenlik önlemi alan polisi tehdit etti. Provokatörlerden biri, Bozdoğan Kemeri'nde hizalanarak görevini yapan polis memurunu defalarca kez "Emekli olduğunda bulacağım seni" dedi.




Cami duvarını pislediler avluyu alkol şişeleriyle doldurdular


Vandallar, tarihi Şehzadebaşı Camii avlusunu da işgal etti; kapıları kırdılar, alkol içtiler, çöplerini bahçeye attılar. Ramazan ayının son 10 günü ibadet etmek için camiye itikafa giren vatandaşlar, neye uğradıklarını şaşırdılar ve yetkililere şikayette bulundular.


-


Erdoğan'ın merhum annesine küfür ettiler


Günlerdir polislere küfür eden, yaralama maksatlı saldıran sokak teröristleri, son olarak dün gece


-


Kabristanları da tarumar ettiler


Olayın sabahında incelemelerde bulunmak üzere Şehzadebaşı'na giden İstanbul Valisi Davut Gül, emniyet teşkilatının Saraçhane'de 5 gündür kamu düzenini bozan gruplara karşı büyük bir sabır ve kararlılıkla görevini sürdürdüğünü söyledi. Gül, zarara ilişkin de cami yetkililerinden bilgi aldı.



Mengü ve Ağırel bu 'uslu gençleri' aklama yarışına girdi


Yandaş gazeteci Nevşin Mengü ve Murat Ağırel’in, sosyal medya platformu X’ten yaptıkları paylaşımlar dikkat çekti.


Mengü ve Ağırel; gözaltına alınan ya da tutuklanan sokak teröristlerini, olarak tanımladı ve ‘hiçbir kabahatleri yokmuşçasına, sebepsiz yere’ tutuklandıklarını söyleyerek saldırganları savundu.


Nevşin Mengü, "Tutuklanan öğrencilerin en büyüğü 22 yaşında. Avukatlarıyla konuştum

Yaşı çok küçük olanlardan tutuklama kararı çıkınca ağlayanlar olmuş

Avukat çocukları teselli ederken polis memurlarının da gözlerinin dolduğunu aktardı" ifadelerini kullandı.



Murat Ağırel ise, "Saraçhane protestolarında gözaltına alınan ve ne yazık ki tutuklananların birçoğu sadece 17-25 yaş arasında, öğrenciler, gençler. Hayatlarının başında, düşüncelerini ifade ettikleri için özgürlüklerinden mahrum bırakılıyorlar. Barışçıl gösteri hakkı Anayasa’nın 34. maddesiyle ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) m.11’de de yer alır. Yani bu hak güvence altına alınmış bir haktır. Gençlerin tutuklanması; hukuka, vicdana ve demokrasiye aykırıdır" dedi.



Ajitasyonda sınır yok: 'Yüzünü kapattığı için tutuklandı'


Nevşin Mengü’nün bir de tutuklanan Berkay Gezgin’i savunduğu paylaşım öne çıktı. Mengü, Gezgin'in "yüzünü kapattığı ve eylemde slogan attığı için" tutuklandığı iddiasında bulundu.


Gezgin, Ekrem İmamoğlu’nun “Her şey çok güzel olacak” sloganını söyleyen çocuk olarak tanınmıştı.




'Gözaltına alınan eylemcilerden 478'i yargılanacak'


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; bugün yaptığı açıklamada, 19 Mart çarşamba gününden bu yana, yasa dışı eylemlerde yer alan 1418 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.


Yerlikaya, dedi.


Espressolab’ı basan provokatörler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesine hakaret etti

Özgür Özel İstanbul Valisi Gül'ü tehdit etti: Alnını karışlamayan namerttir

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması: Şüpheli Hüseyin Köksal'ın ifadesine ulaşıldı


Читайте на сайте


Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. Абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city
Музыкальные новости
Новости России
Экология в России и мире
Спорт в России и мире
Moscow.media










Топ новостей на этот час

Rss.plus