رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی کشور گفت: برطبق اسنادسازمان جهانی هواشناسی، از بارورسازی ابرها، بهعنوان روشی برای رفع خشکسالی استفاده نمیکنند، چون در دنیا روشهای مقرونبهصرفهتری از جمله مدیریت منابع آب و جلوگیری از هدررفت آب وجود دارد.
«صادق ضیائیان» رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد تأثیر بارورسازی ابرها بر توازن در محیط زیست اظهار کرد: در حال حاضر صنعت و تکنولوژی نسبت به چند دهه قبل متفاوت شده است و به تبع آن اکنون روشهای متنوعی برای بارورسازی ابرها وجود دارد. اینکه چگونه و از چهروشی برای بارورسازی استفاده کنیم در نتایج آن و اتفاقی که میافتد دخیل است.
وی افزود: در قدیم بحثهایی در این مورد وجود داشت، زیرا یک روش برای ابرآمایی پخش کردن «یدید نقره» داخل ابرها بود و این روش مخالفانی داشت که میگفتند ممکن است این کار مخاطراتی برای طبیعت داشته باشد. ولی واقعیت این است که نه مخالفان توانستند نظر خودشان را به اثبات برسانند و بگویند صددرصد مضر است و نه موافقان این کار توانستند به طور قطعی نظرشان را به اثبات برسانند و بگویند که هیچ ضرری ندارد. برای اینکه تأثیر این اقدام را بر طبیعت بررسی کنیم باید ببینیم که از چه روشی برای آن استفاده شده است.