مشاور امور بینالملل و توافقهای سازمان توسعه تجارت گفت: در کشور ما نه مقررات داخلی تسهیلگر ارتباط با جهان است و نه تحریمها اجازه این کار را میدهد. این اتفاق به عقبماندگی ایران در زنجیره جهانی تولید در ۳۰ سال گذشته انجامیده است.
میرهادی سیدی، مشاور امور بینالملل و توافقهای تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا بر لزوم رفع تحریمها و گسترش روابط ایران با جهان به منظور بهروزرسانی تولید گفت و توضیح داد: در ۳۰ سال گذشته جهان به هم پیوند خورده، تولید تقطیع شده و هر بخشی از تولید در نقطهای از جهان انجام میشود. در حالی که پیش از این، چنین نبود و تا ۹۰درصد تولید در یک کشور واحد انجام میشد و فرآیندهای تولید به دهها کشور جهان منتقل نشده بود، این رویه به این معناست که اکنون یک کشور دیگر نمیتواند در جریان تولید به طور مثال تولید یک دستگاه ماشین لباسشویی به طور مستقل عمل کند و تقسیم کار جهانی اقتضا میکند کشور برای تامین برخی قطعات به کشورهایی رجوع کند که توانمندی بیشتری در تولید آنها دارند و در غیر این صورت تولید گرانتر تمام میشود.
وی تصریح کرد: موضوع این نیست که کشور علم و مهارت تولید را در اختیار ندارد مساله این است که تولید تا چه اندازه اقتصادی است و محصول قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را دارد، در شرایط یادشده تاکید بر تولید تمام و کمال یک محصول صنعتی سبب میشود کشور از نظر قیمت عقب بیفتد و رقابت بینالمللی را به رقبا ببازد، چنین گزارههایی کشور را به همکاری متقابل در تولید کالای نهایی ملزم کرده است و اگر ارتباط بینالمللی کشور به گونهای باشد که این همکاری را تسهیل نکند امکان تولید در کلاس جهانی از بین میرود.